Sport

Ismét vitorlás- és jetskivezető-képzés indul Szegeden

Ismét vitorlás- és jetskivezető-képzés indul Szegeden

2013. április 11., csütörtök
Ismét vitorlás- és jetskivezető-képzés indul Szegeden
Kipper György vezetésével ismét vitorlás oktatás Szegeden!

Az elméleti képzés Szegeden, az SZTE Sportközpontban, a gyakorlati oktatások a Tiszán lesznek.

Az elméleti előadások témái a hajózási szabályzatot, a vitorlázás elméletét, a hajóvezetéstant, a hajózási földrajzot, vízrajzot, meteorológiát, hajóelméletet, a hajók szerkezetét és építését, a hajógéptant, a környezet és tűzvédelmi ismereteket, az elsősegély nyújtást valamint a vízből mentést járják körbe. A tanfolyam végén a résztvevők a Nemzeti Közlekedési Hatóság vizsgabiztosai előtt vizsgáznak és sikeres vizsga esetén folyókra, tavakra, csatornákra (Európa belvizeire) érvényes kedvtelési célú nemzetközi kishajó-vezetői jogosítványt kapnak. A képesítés 4 kW motorteljesítményt, illetve 10 m

2

vitorlafelületet meghaladó kishajók vezetésére jogosít, 20 m hajóhosszig, melyek befogadó képessége nem haladja meg a 12 főt. A tanfolyam 24 óra elméleti és 12+4 óra gyakorlati képzésből áll. A tanfolyam elvégzésének feltétele az úszni tudás. Az elméleti vizsgára jelentkezés feltétele a 17. életév betöltése, a gyakorlati vizsgára jelentkezés feltétele a 18. életév betöltése valamint az orvosi alkalmasság. A vitorlás-, illetve a kisgéphajó-vezetői vizsga külön-külön, és együtt is elvégezhető, ám célszerű együtt letenni, mert a közös tantárgyakból csak egyszer kell vizsgázni, a tanfolyamdíjból pedig kedvezményt tudnak adni, s a vizsgadíj is kedvezőbb.

vitrolasoktatas_tarifatabla

A tanfolyam az alapszintű elméleti ismeretek elsajátítása után, az időjárástól függő ütemezésben 12+4 óra gyakorlati oktatás követi. A tanfolyam tematikája megtekinthető az Interneten a

www.autoinfo.hu/vitorlas

oldalon. Az SZTE hallgatói a vitorlázás képzés elvégzésével teljesíthetik a kötelező testnevelés órákat. A gimnazisták és középiskolások a 17. életév betöltése előtt vizsgára bocsátás nélkül végezhetik el a tanfolyamot.

Jelentkezés és további részletes információk:

E-mailben: kipper@autoinfo.hu; mobil: +3630 978-6313; telefon: +3662 547-000; Skype: Kipper György vagy személyesen az előadásokon. A képző szerv neve: AUTOINFO HUNGARY EC Cím: 6720 SZEGED Kazinczy u. 12.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság a képzést a HF/NS/A/2192/1/2011. számú határozatában hagyta jóvá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.