Közélet

Ismét csökkent az üzemanyagok ára

Ismét csökkent az üzemanyagok ára

2013. április 24., szerda
Ismét csökkent az üzemanyagok ára

Bruttó 2, illetve 3 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

A mérsékléssel a benzin átlagára 404-405 forintra, a gázolajé pedig 408-409 forintra esett. A múlt héten pénteken a Mol bruttó 6-6 forinttal csökkentette a benzin és a gázolaj árát, szerdán pedig bruttó 8-8 forinttal. Az azt megelőző héten szintén kétszer, szerdán és pénteken is mérsékelte a benzin és a gázolaj árát: sorrendben előbb 8 és 3 forinttal, majd 5-5 forinttal. A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem szerdán is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei árak alapján az árról. A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak egyes kutak árai között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.