Közélet

Hét tenger ördögei a Juhász Gyula Napokon + FOTÓK

Hét tenger ördögei a Juhász Gyula Napokon + FOTÓK

2013. április 23., kedd
Hét tenger ördögei a Juhász Gyula Napokon + FOTÓK
jugyu_napok27_ia

Halálfejes zászló alá sorakoztak fel kedd délelőtt a Juhász Gyula Napok résztvevői. A pedagógusképző kar immár hagyománnyá vált rendezvényén idén kalóznak öltözve mérkőzik meg tíz csapat a győzelemért, kapitányaik pedig a Csillagszemű Juhász címért.

(Vér)szomjas kalózokká változtak három napra az egyetem pedagógusképző karának tanulói: a XVII. Juhász Gyula Napok ezúttal kalózos témába öltözött, melyen tíz csapat a győzelemért, kapitányaik pedig a Csillagszemű Juhász címért mérkőztek meg. A rendezvény hagyományosan

Juhász Gyula

szobrának megkoszorúzásával kezdődött, melyen beszédet mondott

Galambos Gábor

dékán és

Vágó Ádám

, a JGYPK HÖK elnöke is. Ezt követően a csapatok a Hattyas sori sportközpont udvarán dobták le ismét a vasmacskát, ahol lisztben fürdették, majd ünnepélyesen megkoronázták a tavalyi év Csillagszemű Juhászát,

Vígh Alexet

. Az ünneplés és a játékok előtt egy perces néma csenddel emlékeztek meg a nemrég elhunyt

Mészáros Csabára

, aki az egyetem egykori hallgatója és a JuGyu napok korábbi győztese is volt.

Hol van a hajód, Bill kapitány?

Komoly tengeri ütközetre aligha alkalmas vízi járműveik mögött sorakoztak fel a Juhász Gyula Napok versenyzői, melyet egyenként pontozott le a zsűri, inkább az ötletességet, mint a használhatóságot szem előtt tartva. A Bolyongó Alkohollani csapatának kétkerekűre emelt vitorlása a félelemkeltésre játszott (bár ezt a hatást némileg ellensúlyozta a velük tartó, kókuszbikinis "hablegény"), a Tengerészeg sportkommunikátorainak hajója egy bőrönd köré épült, míg az andragógiát tanuló Jack's Pot csapat naszádját csak a vázul szolgáló OBI-s bevásárlókocsi mentené meg a kraken szorításától. Csapatzászlajukat, indulójukat és egy zenére koreografált táncot is bemutattak a zsűrinek a kalózok.

A háromnapos rendezvény menetrendjében sorversenyek, vetélkedők és bemutatók is szerepelnek - árulta el nekünk Bodnár Ági szervező. Szerdán a Szegedi Tűzoltóság közreműködésével hajtanak végre feladatokat a versenyzők, extrém sport- és táncbemutatókat és az SZTE EHÖK Cheerleaders csapatát is megtekinthetik, csütörtökön pedig a PangeAcoustic formációval kalózkodnak majd a dóm téren. Minden JuGyu-napot egy koncert zár, fellép az Anyám és Nyulam, a Maj'beszélünk és a FISH! zenekar is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.