Kultúra

Hámori Gabriella a legjobb színésznő díját kapta Belgiumban + VIDEÓ

Hámori Gabriella a legjobb színésznő díját kapta Belgiumban + VIDEÓ

2013. április 30., kedd
Hámori Gabriella a legjobb színésznő díját kapta Belgiumban + VIDEÓ
hamori-gabriella-es-nagy-zsolt-a-vizsgaban

A legjobb színésznő díját kapta a hétvégén a belgiumi Liege filmfesztiválján Hámori Gabriella A vizsga című filmben nyújtott alakításáért – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Magyar Filmunió.

A színésznő vasárnap este

Michel Galabru

francia színésztől, a nemzetközi zsűri elnökétől vehette át a Policier filmfesztivál díját. A bűnügyi filmeket felvonultató filmmustrát idén hetedik alkalommal rendezték meg Liége-ben.

Hámori Gabriella

korábban New Yorkban és Los Angelesben is díjat kapott ezért az alakításáért.

Bergendy Péter

A vizsga című filmje, amelyet a nemzetközi közönség először tavaly nyáron a Karlovy Vary Filmfesztiválon láthatott, azóta a világ számos filmfesztiválján sikert aratott. Az ügynökthriller 1957 karácsonyán játszódik, amikor az államvédelem tisztjeinek vizsgát kell tenniük, hogy bizonyítsák az új rezsimhez fűződő hűségüket. A filmben Hámori Gabriella mellett

Kulka János, Nagy Zsolt, Scherer Péter

és

Elek Ferenc

alakította a főbb szerepeket. A Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi igazgatósága A vizsga forgalmazási jogait számos országban értékesítette, köztük Ausztráliában, Új-Zélandon és Spanyolországban is – ismertette a Filmunió. http://www.youtube.com/watch?v=8rK8EARPDp0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.