Közélet

Hagyó-ügy: az Ab meghallgatja Handó Tündét

Hagyó-ügy: az Ab meghallgatja Handó Tündét

2013. április 6., szombat
Hagyó-ügy: az Ab meghallgatja Handó Tündét

Meghallgatja az Alkotmánybíróság (Ab) Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét a Hagyó-ügy bírósági tárgyalásának Kecskemétre helyezésével kapcsolatban – tudta meg a Népszava.

Az Ab előtti meghallgatás oka egyebek mellett

Hagyó Miklós

volt főpolgármester-helyettes és védőjének Ab-beadványa, amelyben kifogásolták, hogy Handó Tünde jogorvoslati lehetőség biztosítása nélkül döntött arról, hogy a BKV-pert Kecskemétre teszik át. A napilap úgy tudja, hogy a meghallgatás nyilvános lesz. Hagyó Miklós is ott akar lenni az április 23-ai meghallgatáson, de nem biztos, hogy lesz rá lehetősége - mondta a napilap kérdésére

Kádár András

, a volt főpolgármester-helyettes védője. Hagyó Miklósnak aznap Kecskeméten kellene lennie a BKV-per tárgyalásán, de az ügyvéd bízik abban, hogy ezt a távollétet a törvényszék engedélyezi neki, ha valóban nyilvános lesz a meghallgatás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.