Sport

Futsal: a 8. helyen végzett az SZTE EHÖK SE

Futsal: a 8. helyen végzett az SZTE EHÖK SE

2013. április 16., kedd
Futsal: a 8. helyen végzett az SZTE EHÖK SE
szteehokgyongyos_1207_26

A DEAC ellen tét nélkül vívott utolsó bajnoki meccsen Várnagy Milán az utolsó másodpercekben mentett pontot az egyetemistáknak.

Már a forduló előtt eldőlt, hogy a hazaiak a 8. helyen végeznek, míg a vendégek az eredménytől függetlenül biztosan a 4. helyen zárnak, amivel a megváltozott kiírás ellenére - csak az alapszakasz 1-4. helyezettje játszik a play-offban - is ott vannak a rájátszásban. A vendégek - mivel NB I-es csapatuk is pályára lépett - igencsak foghíjasan, mindössze egyetlen mezőnycserével érkeztek a hétfő esti algyői összecsapásra. Bár a vendégek szerezték meg a vezetést

Várnagy Milán

NB II Kelet válogatottbeli csapattársa,

Devits Ádám

révén, az SZTE EHÖK SE első sorának letámadásos taktikája hamar eredményre vezetett,

Berndt Dániel

rövidesen egyenlíteni tudott. A félidő derekáig megismétlődött a forgatókönyv,

Tóth Norbert

találatára

Kalános János

tudott válaszolni, aki aztán a félidő hajrájában már a hazaiaknak szerzett vezetést (3-2). Fordulás után

Kulisits Imrét

Nagy Krisztián

váltotta a kapuban, így mindenkinek lehetőséget adott a hazaiak edzője,

Cserenkó Szabolcs

. Hamarosan újabb gólt szereztek az egyetemisták,

Bacher Dávid

azonban felmentési szándékkal kapott bele egy, a saját kapuja elé belőtt labdába, ami a hálóba pattant a lábáról - újra egyenlő lett az állás. Sőt, öt perc elteltével Devits duplázott, így már 4-3-ra fordítottak a debreceniek. Szerencsére rövidesen

Ferenczi András

egalizált, találatát azután meddő, pontatlanul befejezett akciók követték mindkét oldalon. A 36. percben egy vendég akciónál a kényszerítő Kalánosra jött ki, aki utánacsúszott a támadónak - azonnal villant a piros lap. A vendégek játékosa,

Szabó Csaba

ráadásul ütközött Nagy kapussal, aminek következtében egy ideig ápolásra is szorult. Az esetet követő szabadrúgásból Devits meglőtte mesterhármasát, így a hajrára ismét a vendégeknél volt az előny. Cserenkó Szabolcs azonnal időt kért, s 5 a 4 elleni játékra álltak át az egyetemisták. A türelmes labdajáratásnak aztán az utolsó pillanatokban meg is lett az eredménye:

Várnagy Milán

találta meg a rést a hajdúsági pajzson, és lőtt a DEAC kapujába, megmentve ezzel egy pontot a mieink számára a szezonzáró találkozón. Érdekesség, hogy az SZTE EHÖK SE felemás szereplése ellenére, ezt a fajta játékot általában sikerrel alkalmazta a Tisza-menti alakulat az idényben. Ezzel a találkozóval véget ért az SZTE EHÖK SE számára a bajnokság, a négyéves egyesület idén hároméves futsalszakosztálya a 8. helyen fejezte be az NB II Keleti csoportjának küzdelmeit.

Férfi futsal NB II Keleti csoport 26. forduló:

SZTE EHÖK SE - DEAC Futsal Klub 5-5 (3-2)

Algyő, Fehér Ignác Tornacsarnok, 50 néző. Vezette: Viczián, Benyovszki, Petrovszki.

SZTE EHÖK SE:

Kulisits - Kalános, Berndt, Ferenczi, Várnagy.

Csere:

Nagy K. (kapus), Major, Herczeg, Kozma, Szokolai, Huszár, Bacher.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

DEAC:

Mezei - Devits, Tóth N., Juhász, Szabó Cs.

Csere:

Pallai.

Vezetőedző:

Kardos István.

Gól:

Berndt (4'), Kalános (9', 19'), Ferenczi (29'), Várnagy (40'), ill. Devits (2', 28', 36'), Tóth N. (7'), Bacher (23' - öngól).

Kiállítás:

Kalános (36'). Cserenkó Szabolcs:

"Úgy érzem megérdemelt a döntetlen eredmény. Hiába voltunk többen, a hat játékossal érkező vendégek abszolút partiban voltak velünk, látszik, hogy nem véletlenül végeztek a 4. helyen, s jutottak be a rájátszásba. Nagy Krisztián és Berndt Dániel különösen dicséretet érdemel a találkozón nyújtott teljesítményéért. Visszatekintve a szezonra, sajnos volt pár olyan meccs, amit hoznunk kellett volna, s akkor előrébb végzünk, habár a legjobb négybe így sem sikerült volna bekerülnünk. Örülök, hogy néha sikerült bravúros eredményeket elérnünk, mint az előző fordulóban Törökszentmiklóson, de alapvetően a középmezőnybeli pozíciónkat reálisnak érzem."

További eredmények:

Vasas-Kalafa SE - Újpesti FC-220Volt 7-4 (5-3) UTE - Energia SC Gyöngyös 3-10 (1-4) Salgótarjáni VSE - Rákosmenti FC 2-6 (1-4) Kincsem Lovaspark-Nagykáta - Siketek SK 21-2 (11-1) Pioneers Viharsarki FC - Bábolna Natural Meat TFC 5-8 (3-3)

A Diósgyőri Futsal Club - Monor SE mérkőzést a diósgyőriek korábbi visszalépése miatt a Versenybíróság 3 ponttal és 3-0-s eredménnyel a Monor javára írta jóvá.

A férfi futsal NB II Keleti csoport alapszakaszának végeredménye:

ferfifutsal_nbii-kelet_2012-2013_26f_alapszakasz_vegeredmeny

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.