Bulvár

Felfüggesztett börtönt kapott a rendőröket megvesztegetni próbáló sofőr

Felfüggesztett börtönt kapott a rendőröket megvesztegetni próbáló sofőr

2013. április 24., szerda
Felfüggesztett börtönt kapott a rendőröket megvesztegetni próbáló sofőr

Jogerősen egy év nyolc hónap, végrehajtásában három esztendőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta szerdán a Szegedi Törvényszék azt a román sofőrt, aki megpróbálta megvesztegetni az őt igazoltató rendőröket.

A rendőrök a makói elkerülő úton állítottak meg egy román mikrobuszt hétfő délután. A járőrök közölték, hogy bírságot szabnak ki, mert senki nem használta a biztonsági övét, illetve egy négyéves gyermeket biztonsági gyermekülés nélkül szállítottak. A 27 éves román sofőr ekkor pénzt ajánlott a rendőröknek, ha eltekintenek az intézkedéstől. Ezt visszautasították, és román nyelven arról is tájékoztatták, hogy a pénz felajánlása is bűncselekmény Magyarországon. A vádlott ennek ellenére újra megpróbált 50 eurót átadni a járőröknek. A rendőrök őrizetbe vették a férfit, és följelentették a Szegedi Nyomozó Ügyészségen. A bíróság a vádlottat - aki beismerte a bűncselekményt - hivatali vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.