Bulvár

Ezekre figyelve spórolhatsz!

Ezekre figyelve spórolhatsz!

2013. április 15., hétfő
Ezekre figyelve spórolhatsz!
tárca

Elfogy a fizetése, nem tud takarékoskodni? A Femina összegyűjtötte, mi is lehet ennek az oka, illetve mire érdemes figyelni, ha spórolni akarunk.

A márkahűséget tartja a Femina cikke az egyik legfőbb oknak.

Mint írják,

nem a legolcsóbb ha ragaszkodunk bizonyos márkákhoz. Azt tanácsolják, a legközelebbi vásárláskor az adott üzletláncok saját márkás termékeit is vegye mindenki górcső alá, hiszen lehetséges, hogy minimális az eltérés az összetevők terén, viszont az árban nagy lehet. Vásárlásnál ajánlják, hogy a márkás, esetenként meglehetősen drága tisztítószerek helyett a nagyszülők praktikáit alkalmazzuk, így akár a mosóporvásárlást is meg lehet úszni. Az ásványvíz vásárlása is sokba kerül, a Femina azt javasolja, inkább szerezzünk víztisztító berendezést, ami egyszeri nagyobb beruházás, hosszútávon viszont megtérül a befektetésünk. Fontos az is, hogy ne éhesen menjünk el vásárolni, hiszen ez esetben valószínű, hogy sok olyan finomságot veszünk meg, amire nincs is szükségünk. Az is pénztárcakímélő, ha nem egy pékségben veszünk magunknak reggelit, hanem otthon elkészítjük magunknak. Sokan nemcsak harapnivalóra, hanem magazinokra is kisebb vagyont költenek. Érdemes utánajárni, hogy a kedvenc magazinunk elérhető-e internetes oldalon. A hitelkártyákkal is óvatosan kell bánni, hiszen jó megoldásnak tűnhet, ha az embernek elfogy a fizetése, de a következő hónapban vissza kell fizetni az adott összeget. Ha valaki kis tételben vásárol, az sem kíméli a pénztárcát, ezért azt javasolják, hogy az olyan tartós cikkekből, mint például a liszt vagy a cukor és a tartós tej, nagyobb kiszerelést válasszunk. A vízzel is sokat lehet spórolni, hiszen egy ötperces tusolással ötödannyi vizet használunk el, mint ha egy kád vízben fürödnénk. További hasznos tippeket a

femina.hu-n

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.