Bulvár

Az átlagférfi fél éven át halogatja az otthoni javítgatást

Az átlagférfi fél éven át halogatja az otthoni javítgatást

2013. április 16., kedd
Az átlagférfi fél éven át halogatja az otthoni javítgatást
kez

A brit átlagférfi fél éven át "gyűjti az erőt" arra, hogy otthon megjavítsa, megszerelje az apró-cseprő dolgokat – erre jutottak egy kétezer fős szigetországi felmérés készítői.

Egy izzócsere, egy szögbeverés halogatásának oka általában az időhiány, a szaktudás vagy a lelkesedés nemléte. A felmérés szerint 41 százalékos a hozzá nem értés miatt tehetetlenkedők, majd idővel szakembert hívók hányada. Vannak azután olyan feladatok, amelyek megoldása önmagukban is legalább fél éves halogatást szenved. Ilyen például a foltos szőnyeg kitisztítása vagy kitisztíttatása, a csepegő csap megjavítása vagy cseréje. A kutakodást végző Homebase nevű brit cég tizes toplistát állított össze az otthonok javításra szoruló dolgaiból. Az első helyre a falakon lévő foltok kerültek, a másodikra a villanykörtecserék. A bronzérem a nyikorgó padlóléceknek jutott. Negyedik a szőnyegtisztítás, ötödik a lepattogzott festék, hatodik a festmények falra rögzítése. Hetedik lett a háló- vagy/és fürdőszoba falainak penészedése, nyolcadik a tapétaleválás, kilencedik a fugakipergés, tizedik a csepegő csap. Ugyancsak „balsikerlista” készült azokról a teendőkről, amelyeket az otthonok gazdái hiába, vagy eleve meg sem próbálnak önerőből elvégezni. Ezen az első a padlójavítás, második a csapcsöpögés, harmadik pedig a tévéantenna megszerelése. Negyedik a törött ablaküveg cseréje, ötödik az elektromos vezetékek megjavítása, hatodik a hiányzó járólap pótlása, hetedik az eltörött zár cseréje, nyolcadik a rakoncátlankodó vécétartály, kilencedik a vakolathiány, tizedik pedig az eltört vagy hiányzó tetőcserép cseréje – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.