Bulvár

Vadkenderültetvényt és kábítószert találtak két bajai házban

Vadkenderültetvényt és kábítószert találtak két bajai házban

2013. március 19., kedd
Vadkenderültetvényt és kábítószert találtak két bajai házban

Két bajai ingatlant ellenőriztek bejelentés alapján a pénzügyőrök a napokban, az egyik házban vadkenderültetvényt, a másikban metadont, ketamint és más kábítószergyanús anyagot, valamint a csomagolásukhoz szükséges eszközöket találtak - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kedden az MTI-t.

Némedi Varga Éva

, a hivatal dél-alföldi regionális vám- és pénzügyőri főigazgatóságának sajtóreferense elmondta: egy férfi házának egyik szobájában 12 tő, csaknem másfél méter magas vadkenderre és 10 palántára bukkantak. A növények fejlődését két öntöző-levegőztető rendszer és hősugárzó segítette. Egy nő házának emeleti szobájában pedig 523 gramm metadont, 11 tablettát, illetve kapszulaformájú kábítószergyanús anyagot, továbbá 827 gramm ketamint találtak a pénzügyőrök. Előkerült továbbá kimérésre alkalmas digitális mérleg és 776 különböző méretű simítózáras tasak. A pénzügyőrök a csaknem 3 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot és a növényt átadták a bajai rendőrkapitányság munkatársainak, az ingatlantulajdonosok ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.