Kultúra

Újabb előadás az István, a királyból a szabadtérin

Újabb előadás az István, a királyból a szabadtérin

2013. március 5., kedd
Újabb előadás az István, a királyból a szabadtérin

A hatalmas érdeklődésre tekintettel az István, a király egy újabb előadását hirdette meg a Szegedi Szabadtéri Játékok a nemzeti ünnep napjára, augusztus 20-ra, a korábban a műsorban szereplő augusztus 17-i és 18-i mellett.

Fábián Barbara

elmondta, hogy a közönség elképesztően rövid idő alatt kapkodta el a Szegedi Szabadtéri Játékok idei záróprodukciója, az István, a király két meghirdetett előadására a belépőket. A jó helyekre – a bérleteken kívül – szinte lehetetlenség jegyet szerezni. A fesztivál menedzsmentje éppen ezért úgy döntött: harmadik előadást hirdetnek a darabból. A harmincéves jubileumát ünneplő legendás rockoperát a nemzeti ünnepen, augusztus 20-án is láthatja a Dóm téri közönség. A rendező,

Alföldi Róbert

már most kész koncepcióval rendelkezik,

Menczel Róbert

díszlet-,

Nagy Fruzsina

jelmeztervezővel, valamint

Vörös Róbert

dramaturggal alaposan kimunkált színpadi elképzeléseket mutattak be a két szerzőnek.

Szörényi Levente

és

Bródy János

teljes egyetértésben fogadták el az izgalmas, kortárs koncepciót. A nemzeti rockoperát új szereplőgárdával, látványvilággal mutatják be, Szegeden. Az 1983. augusztusi ősbemutató harmincadik évfordulójához kapcsolódó jubileumi produkció különlegessége, hogy a darabot története során most először játsszák élőzenével, hatvantagú zenekarral.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.