Bulvár

Több százezer jelöletlen tojást találtak a pénzügyőrök

Több százezer jelöletlen tojást találtak a pénzügyőrök

2013. március 8., péntek
Több százezer jelöletlen tojást találtak a pénzügyőrök

Több százezer bizonytalan származású, jelöletlen tojást találtak a pénzügyőrök egy gazdasági társaság dél-alföldi telephelyén – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Némedi Varga Éva

, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense elmondta, a pénzügyőrök közérdekű bejelentés alapján tartottak ellenőrzést, amikor az egyik raktárhelyiségben, nyolcvan raklapon, összesen 864 ezer darab, többségében jelöletlen vagy hiányos jelölésű tojást találtak. A cég képviselői mindössze 28 raklap tojásról tudtak szállítólevelet bemutatni, az áru ez alapján Szlovákiából, illetve Lengyelországból érkezett. A fennmaradó mennyiség származását nem tudták igazolni, ezért a pénzügyőrök értesítették az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság munkatársait, akik az igazolatlan eredetű élelmiszert lefoglalták, zárolták – közölte az őrnagy. A szabálytalanságok miatt az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság munkatársai eljárást indítottak, a 35 millió forint piaci értékű szállítmány ügyében a NAV is további vizsgálatokat folytat – közölte a sajtóreferens.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.