Közélet

Szijjártóhoz került a Nemzeti Külgazdasági Hivatal irányítása

Szijjártóhoz került a Nemzeti Külgazdasági Hivatal irányítása

2013. március 30., szombat
Szijjártóhoz került a Nemzeti Külgazdasági Hivatal irányítása

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárához, Szijjártó Péterhez került a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) irányítása.

Az erről szóló rendeletmódosítás a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. Ebben rögzítik, hogy a Nemzeti Külgazdasági Hivatal irányítását - amely eddig a nemzetgazdasági miniszterhez tartozott - a kormányfő a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára útján látja el.

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter múlt kedden jelentette be, hogy a külgazdasági hivatal a kereskedőházakkal együtt ehhez az államtitkársághoz kerül. A HITA feladata - mint az honlapján olvasható - egyrészt a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másrészt a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.