Közélet

A szegedi Jobbik szerint romlott a közbiztonság, a rendőrség cáfol

A szegedi Jobbik szerint romlott a közbiztonság, a rendőrség cáfol

2013. március 12., kedd
A szegedi Jobbik szerint romlott a közbiztonság, a rendőrség cáfol

Látványosan romlott a közbiztonság Szegeden – jelentette ki az előző évek statisztikai adataira alapozva sajtótájékoztatóján Rácz Tibor. A Jobbik szegedi alelnöke szerint a helyzeten egy városrészi településőrség, csendőrség javíthatna. A rendőrség szerint háromezerrel csökkent a bűncselekmények száma.

Tóth Péter

, Jobbik megyei elnöke már

évértékelőjében

is kifejtette, hogy az elmúlt két-három évben látványosan romlott Szeged közbiztonsága, illetve az itt lakók, főként az idősek szubjektív biztonságérzete” – közölte

Rácz Tibor

. A Jobbik helyi szervezetének alelnöke sajtótájékoztatóján elmondta, egyre több jelzés, panasz érkezik hozzájuk e témában, és bár a 2012-es Szegedre vonatkozó statisztikai adatok nem ismertek, biztos benne, hogy az is alá fogja támasztani a lakosok panaszáradatát. Rácz elmondta, a korábbi évek szegedi statisztikái azt mutatták, hogy nőtt az ismertté vált bűncselekmények száma, amiből a jobbikos politikus szerint levonható az a következtetés, hogy nőtt a látens, fel nem derített bűncselekmények, szabálysértések száma is. A megyeszékhelyre vonatkozó statisztikákból kiderült, hogy a vagyon elleni bűncselekmények száma nőtt tavalyelőtt, illetve a kábítószerrel való visszaélések is. „Szegeden is megjelent a klasszikus értelemben vett cigánybűnözés jelensége is” – tette hozzá. A szegedi Jobbik úgy látja, hogy a két „multipárt” sokat költ antiszegregációs programra a városban, míg a közvédelemre kevesebbet. „A Jobbik álláspontja, hogy a bűnözők és a dekadens társadalmi elemek féljenek, és ne a tisztességes többség” – szögezte le. A radikális párt úgy látja, hogy az adott városrészt jól ismerő, megfelelő jogokkal felruházott településőrséget, csendőrséget kellene szervezni.

Rendőrség: csökkent a bűncselekmények száma

Csongrád megye egészét tekintve az ismerté vált bűncselekmények száma tavaly 13 százalékkal csökkent 2011-hez viszonyítva. A részletes szegedi statisztikákat a közgyűlés következő ülésén ismerteti a rendőrség. "Szegeden 2012-ben közel háromezerrel csökkent a regisztrált bűncselekmények száma. Csökkent az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló erőszakos, garázda jellegű, a közterületen elkövetett, valamint a személy elleni bűncselekmények száma is. A rendőrség munkájának megítéléséről készült 2012. évi önkormányzati felmérés eredménye szerint az önkormányzatok Csongrád megyében értékelték a legjobbra a települések közbiztonságát" - tájékoztatta portálunkat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.