Bulvár

Szeged is csatlakozik a Föld Órája akcióhoz

Szeged is csatlakozik a Föld Órája akcióhoz

2013. március 20., szerda
Szeged is csatlakozik a Föld Órája akcióhoz

Huszonnégy szegedi épület és szobor burkolózik sötétbe március 23-án este - a város ezzel kíván csatlakozni a Föld Órája akcióhoz.

2007-ben Sydneyből indult a Föld Órája akció, melyhez azóta már több, mint 5200 település csatlakozott a világon. A WWF programjának célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása. Az akcióhoz az idei évben Szeged is csatlakozik, így március 23-án, szombaton fél kilenctől 24 szegedi épület, szobor díszkivilágítása szünetel egy órán keresztül. Az akcióhoz nemcsak intézmények, vállalatok és önkormányzatok csatlakozhatnak, hanem magánszemélyek is - olvasható Szabó Sándor polgármesteri kabinetfőnök közleményében. A WWF Magyarország idén is versenyt hirdetett a magyarországi települések között a WWF Föld Órája fővárosa cím elnyerésére. Ehhez nem kell mást tenni, mint a lakosságnak regisztrálni a www.foldoraja.hu honlapon. A lakossághoz viszonyítva a legtöbbet regisztráló település nyeri el a Föld Órája fővárosa címet. Tisztelettel kérjük a szegedieket, hogy vegyenek részt ebben a települések közti versenyben.

Az alábbi épületek, szobrok díszkivilágításának lekapcsolására kerül sor:

Széchenyi tér Városháza Honvéd téri református templom Dóm Mátyás téri ferences templom Zsinagóga Huszár szobor Móra Ferenc Múzeum Szent Kereszt templom + Kálvária Reök Palota Széchenyi tér Vásárhelyi Pál szobor SZTE Rektori Hivatal Széchenyi tér Széchenyi István szobor Anna Fürdő Széchenyi tér Deák Ferenc szobor SZTE Jogi Kar Széchenyi tér Tisza Lajos szobor Kálvin téri templom Széchenyi tér IV. Béla szobor Nagyállomás Széchenyi tér Szent István és Gizella szobra SZTE József Attila TIK Széchenyi tér Klebelsberg szobor Szent István téri víztorony EDF-DÉMÁSZ székház

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.