Közélet

Szavalóversennyel ünnepelt Gyálarét + VIDEÓ

Szavalóversennyel ünnepelt Gyálarét + VIDEÓ

2013. március 18., hétfő
Szavalóversennyel ünnepelt Gyálarét + VIDEÓ

Ötödik alkalommal tisztelgett az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményei előtt szavalóversennyel Gyálarét. A civil kezdeményezés célja, hogy a gyermekekben szép emlékként maradjon meg a nemzeti ünnep.

„A márciusi ifjak zsenialitása és ösztönös értékrendszere abban volt különleges, hogy az azóta eltelt évtizedek után is, ha megnézzük azt a 12 pontot, amit összeállítottak, akkor ma is magunkénak valljuk azokat” – fogalmazott a gyálaréti művelődési házban rendezett ünnepségen

Hüvös László

. A Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő emlékeztetett, 1848-ban egy érték mellett álltak ki az ifjak, emeltek zászlót, s áldozták életüket.

Molnár Zoltánné

, a Gyálaréti Civil Összefogás Közhasznú Egyesület elnöke portálunknak elmondta, Gyálaréten sosem emlékeztek meg március 15-ére, ezért találták ki, hogy szavalóversennyel tisztelegnek a nemzeti ünnepen az 1848-as hősök emléke előtt. Az alsóvárosi iskola pedagógusaihoz is fordultak, hogy segítsenek, de az immár ötödik szavalóversenyre jöttek más iskolákból is, illetve mivel felső korhatárt nem szabtak a szervezők, nyugdíjasok is szerepeltek. „Egyesületünk egyik célja a nemzeti értékek ápolása, s ezzel a kezdeményezéssel az a legfőbb célunk, hogy a nemzeti ünnep szép emlékként maradjon meg a gyerekekben” – hangsúlyozta Molnár Zoltánné. A rendezvényen minden résztvevő kapott ajándékot, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének,

Nógrádi Zoltánnak

a jóvoltából könyveket kaptak a versenyzők, míg a Meskete Alapítvány édességgel kedveskedett a jelenlévőknek.

Nézze meg a SZEGEDma TV felvételét!

http://www.youtube.com/watch?v=6ereBMzCk3k

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.