Közélet

Spontán tüntetés volt a Fidesz szegedi székháza előtt + FOTÓK, VIDEÓ

Spontán tüntetés volt a Fidesz szegedi székháza előtt + FOTÓK, VIDEÓ

2013. március 11., hétfő
Spontán tüntetés volt a Fidesz szegedi székháza előtt + FOTÓK, VIDEÓ

Mintegy 20-30 helyi civil gyűlt össze tüntetni a helyi Fidesz irodája elé. Mint elmondták, a mai alkotmánymódosítás kapcsán fejezik ki nemtetszésüket, hasonlóan, ahogy Budapesten is az egyetemisták.

A Fidesz Victor Hugo utcai székháza elé gyűlt össze 20-30 helyi civil, köztük felfedezhetők a hallgatói megmozdulásokon is részt vevő személyek. Portálunknak

Medvegy Gábor

, a Miérthallgatók csoport vezetője elmondta: épp erre jártak ismerőseikkel, és a Fidesz-iroda előtt találkoztak, ahol beszélgetni kezdtek a mai alkotmánymódosítás kapcsán a demokrácia fenyegetettségéről. Egyebek mellett azt kifogásolják, hogy a Parlament ma Alkotmányba foglalja a hallgatói szerződést és a felsőoktatási kancelláriarendszert. „Itt a Fidesz-székház előtt találkoztunk sok ismerősünkkel, és elkezdtünk beszélgetni arról, hogy az Országgyűlésben éppen most döntenek az alaptörvény módosításáról. Úgy gondoltuk, hogy megállunk, és beszélgetünk egy kicsit erről a dologról, készítünk táblákat és az erre járóknak is megmutatjuk, hogy mi a problémánk” - így a Miérthallgatók vezetője, a kormány elleni több helyi tiltakozás szervezője. Elmondta, hogy ide mint egyetemi hallgató jött, nem egy szervezet képviselőjeként. A tüntetésen több egyetemi oktató is részt vett, ahogy a MASZK egyesület elnöke,

Balog József

, illetve a Milla szegedi szervezetének tagja,

Szalai Balázs

is. Házi készítésű feliratokat is gyártottak, melyeken "Az alkotmány nem játék", "A hajléktalanság nem bűn", a "Jogállamot", a "Lesz még Magyar Köztársaság", illetve a "Hiába hazudtok, hiába rágalmaztok, a népnek van elege, nem a pártoknak" felirat volt olvasható. A demonstrálók egy órát tüntettek a párt irodája előtt.

Nézze meg a SZEGEDma TV videóját is!

http://www.youtube.com/watch?v=Axo6UJXKLJw&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.