Sport

Rögbi: kölyök Bulldogokat vertek a kis Gorillák

Rögbi: kölyök Bulldogokat vertek a kis Gorillák

2013. március 6., szerda
Rögbi: kölyök Bulldogokat vertek a kis Gorillák

Megkezdődött a tavaszi szezon a szegedi rögbiseknek. Az őszi nagy sorozat terhelés miatt tavaszra halasztott Fit World SE Gorillák RC - Százhalombattai Bátor Bulldogok mérkőzéssel kezdtek a csapatok.

A kadet korosztály indította útjára a tojáslabdát és nagyon nagy lelkesedéssel játszott mindkét csapat. A DARA (Dél-Alföldi Rögbi Akadémia) néven versenyző szegedi csapat nagyon komoly alapozást tudhat maga mögött, és a fizikai fölény mindvégig meglátszott a játék képén. Minden meghatározó poszton jobban játszottak a szegedi fiúk,

Petrov Ábel

, valamint

Ábrahám Tamás

is kiemelkedőt nyújtott. A tolongás lassan felőrölte az ellenfelet és a biztos labdákból egyre másra nagyon tetszetős támadásokat vezetett a 3/4 csapatrész.

Gyukics Norbert

magabiztosan értékesítette a jutalomrúgásokat, ezekkel is tovább növelve az előnyt. Minden játékos nagyon kitett magáért és a lelkesedéssel feledtették a helyenként szezon eleji formát.

Dél-Alföldi Rögbi Akadémia kadét - Testakademia.hu Battai Bulldogok kadét 34–24 (10-5)

Szegedi pontszerzők:

Ábrahám T. 15, Császár A. 10, Vésztői Z. 5, Gyukics N. 4 pont

A junior korosztály összecsapásán a hazai pálya ellenére sem a fiatal gorillák voltak a mérkőzés esélyesei, hiszen ebben a korosztályban évek óta százhalombattai uralom figyelhető meg. Ennek ellenére érdekes párharcokra lehetett számítani, hiszen ebben a két csapatban játszik a jelenlegi U18-as válogatott 6 tagja. A mérkőzés nagyon nagy iramot hozott, a játékosok az év elején elkezdődött válogatott keretedzések miatt már előrébb járnak, mint bármely más korosztály. A mérkőzést a várakozásnak megfelelően nem a válogatott játékosok döntötték el, hanem a többiek pillanatnyi formája. A mérkőzés rendkívül nagy iramban folyt, és a vendég csapat papírforma győzelmét hozta. Ennek ellenére minden elismerés megilleti a szegedi juniorcsapatot, mert helyenként rendkívül mutatós játékot mutattak.

Kómár Tamást

és

Kálmán Benedeket

külön elismerés illeti, ők a junior találkozó után este a felnőtt csapatban is bemutatkoztak.

Dél-Alföldi Rögbi Akadémia junior - Testakademia.hu Battai Bulldogok junior 7-58 (7-14)

Szegedi pontszerzők:

Kálmán B. 5, Juhász Á. 2 pont

A felnőttek extraligás mérkőzésére már villanyfényben került sor. A megfiatalodott szegedi csapat nagy lelkesedéssel küzdötte végig a találkozót. A játék nagy részében a labdát sikerült birtokolni és sorozatban vezették a támadásikat. A tolongásoknál rendre erőfölény mutatkozott a szegediek javára, és a 3/4 is tetszetős akciókat mutatott be, de végül eredmény szempontjából meghatározó az lett, hogy az ellenfél minden kis hibát megtorolt. A célokat kivétel nélkül ilyen labdavesztésekből kialakult gyors ellentámadásokból érték el a rutinos Bulldogok.

Fit World Gorillák RC Szeged - Testakademia.hu Battai Bulldogok 7-53 (0-34)

Szegedi pontszerzők:

Biczók A. 5, Györgyei A. 2 pont

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.