Közélet

Rétvári: a devizahitelesek felén már segítettünk

Rétvári: a devizahitelesek felén már segítettünk

2013. március 27., szerda
Rétvári: a devizahitelesek felén már segítettünk

Szegedi látogatása során Rétvári Bence a KDNP megyei székházában beszélt a jobb oldali kormányok legelesettebbek érdekeit képviselő politikáról és a Magyarország elleni újabb, nemzetközi támadásokról.

A szegedi szerdai sajtótájékoztatón elhangzott: egyáltalán nem véletlen, hogy a rezsicsökkentéssel esik egybe ez a támadás, hiszen így épp a hétköznapi emberek érdekeivel szemben álló, profitmaximalizálásra törekvő multinacionális cégek próbálnak nyomást gyakorolni a magyar kormányra. „A jobb oldali kormányok emelték mindig radikálisan a minimálbért, az első Orbán-kormány 17 ezer forintról két ütemben tornázta fel 50 ezer forintra, majd a második Orbán-kormány most 71 ezer forintról 100 ezer forintra. De ilyen segítség a devizahiteleseknek a végtörlesztés és az árfolyamgát bevezetése. Eddig 170 ezren vettek igénybe a végtörlesztést, az árfolyamgát lehetőségével pedig 133 ezren éltek, ha a számokat összeadjuk, akkor a kormány a devizahitelesek több mint felén segített. A családi adókedvezmény mellett hasonló fontos segítség a rászorulóknak a 10 százalékos rezsicsökkentés. Nehéz véletlenre gondolni, mikor épp ezzel az intézkedéssel esik egybe egy újabb Magyarországot ért támadáshullám, melynek következő epizódja az április 17-i meghallgatás lesz az Európai Parlamentben” – mondta el az államtitkár a párt szegedi, Viktor Hugo utcai székházában, majd a támadó hangok mellett olyan nemzetközi politikusoknak a véleményét is megemlítette, akik elismerően nyilatkoznak a magyarországi jogbiztonságról.

Haág Zalán

, a KDNP szegedi elnöke két aláírásgyűjtéssel kapcsolatban emelt szót. Először az „Egy közülünk” magzatok védelméért indított európai polgári kezdeményezésról beszélt, amihez a párt szegedi szervezte is

csatlakozott

, majd a rezsicsökkentés védelméért indított

kampány

is szóba került. Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy az első 48 óra tapasztalata az volt, hogy az emberek a szomszédos Fidesz-székházban szinte egymás kezébe adták a kilincset. „Húsvét után a város számos pontjára települnek ki aktivisták és gyűjtik a szignókat, hogy bebizonyíthassák a polgárok, hogy mindennapi életük fontos része lehet ez a kormányzati intézkedés, akik pedig támadják most az országot, azok a multinacionális cégek oldaláról érkező hangok, nem egyszer politikai köntös mögül” – szögezte le a politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.