Bulvár

Rekordszámú határsértő Csongrád megyében

Rekordszámú határsértő Csongrád megyében

2013. március 27., szerda
Rekordszámú határsértő Csongrád megyében

Közel száz határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a Készenléti Rendőrséggel és a polgárőrséggel együttműködve az elmúlt 24 órában. Egy nap leforgása alatt még soha nem intézkedtek ennyire sok illegális migránssal szemben a rendőrök Csongrád megye szerbiai határszakaszán.

Tovább erősödik a migrációs nyomás Csongrád megye déli határszakaszán. Egy nap leforgása alatt a stabil hőkamera, lakossági és polgárőri jelzés alapján 16 csoportban összesen 92 határsértőt állítottak elő az egyenruhások Röszke és Mórahalom térségéből. A legtöbben 22.50-kor Röszke külterületén próbálkoztak, akkor 23 főt fogtak el a rendőrök, akik a vasúti síneket követve léptek be illegálisan Magyarország területére. Hajnali 4.25-kor Mórahalmon a Templom kertben 20 határsértőt találtak az egyenruhások, köztük egy egyévesnél fiatalabb csecsemőt is. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre vitt migránsok többsége menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.