Bulvár

Nőiesebb irányba mozdul a Magashegyi Underground + VIDEÓ

Nőiesebb irányba mozdul a Magashegyi Underground + VIDEÓ

2013. március 19., kedd
Nőiesebb irányba mozdul a Magashegyi Underground + VIDEÓ

Zenéjében sokszínű, szövegvilágában pedig személyesebb és nőiesebb lesz a Magashegyi Underground új nagylemeze. A zenekar a tavaszra várható album DVD-mellékleteként a februári, szimfonikus MűPa-koncertje felvételeit is megjelenteti. A hivatalos lemezbemutató koncert április 13-án lesz a budapesti Akvárium Klubban.

A folyton új utakat kereső, kísérletező és önmaga lehetőségeit tágító Magashegyi Underground nagy erőkkel dolgozik tavaszra várható új nagylemeze dalain. Az egyelőre cím nélküli albumról a Rázz fel és az Álmatlanság című dalokat már játsszák a rádiók, illetve a zenekar egy-két új szerzeményt megmutatott harmadik, teltházas szimfonikus koncertje közönségének februárban a Művészetek Palotájában. A többi vadonatúj szerzeményt élőben először április 13-án a budapesti Akvárium Klubban hallhatja a közönség a lemezbemutató koncerten. "Az album a zenekar eddigi életművéhez képest is sokszínű lesz, hiszen az elektronikus zene modern hangszínei és az amerikai neofolk hatásai ugyanúgy megtalálhatók lesznek az új anyag hangszerelésében. Ugyanakkor az elmúlt másfél év szimfonikus fellépéseinek hangzása és a játék lehetőségének folytatása óhatatlanul beleivódott a fülünkbe, ezért ez a hangulat tetten érhető lesz az új album néhány dalában. Emellett szerettük volna az élményt is felidézni, ezért a februári MüPa-koncertünk anyagából egyórás felvétel készült, ami az új lemez DVD-mellékleteként jelenik meg” – mondta Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője. http://www.youtube.com/watch?v=Jn-6chmaP5E A zenekar készülő lemezének a hangvétele is változik. A dalok még személyesebbek, erőteljesebbek, sőt nőiesebbek lesznek, ugyanis a zenekarral évek óta dolgozó szövegíró, Tariska Szabolcs egy kapcsolat történetét öntötte dalokba egy nő szemszögéből. Két új dalban az egyik legígéretesebb fiatal kortárs költő, az Akkezdet Phiai tagja, Závada Péter mutatkozik be szövegíróként. Szinopszis című verséhez a zenekar írt dalt, míg egy másik szerzemény esetében ő írt rapszöveget a Magashegyi Underground által komponált zenei alapokra. A zenekar új klipet is forgatott a közelmúltban az Álmatlanság című dalhoz. A szokatlan hangulatú, tompított színvilágú, lassított felvételekkel készült klipben a Nemzeti Színház színésznője, Tenki Réka, valamint Kiss Anna Júlia, Takács Lilla és Bocskor Bíborka énekesnő játszik főszerepet. „Érdekes élmény volt számomra a kétnapos forgatás. Hencz Péter rendező a metakommunikáció lecsupaszított vázát próbálta megmutatni egészen egyszerű, álomszerű módon. Izgalmasnak találom, milyen kevés eszközzel milyen sokat lehet elmondani, és milyen erős hatást lehet elérni” – fogalmazott Bocskor Bíborka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.