Sport

Női futball: Lipták Lilláék a lilákat fogadják (FRISSÍTVE!) + VIDEÓ

Női futball: Lipták Lilláék a lilákat fogadják (FRISSÍTVE!) + VIDEÓ

2013. március 15., péntek
Női futball: Lipták Lilláék a lilákat fogadják (FRISSÍTVE!) + VIDEÓ

Szombaton - ha az időjárás is úgy akarja - belevág az NB I tavaszi mérkőzéssorozatába a Szegedi AK női labdarúgócsapata. Cserenkó Szabolcs tanítványai az Újpestet fogadják.

Frissítve: 95%, hogy lesz meccs!

A kialakult katasztrófahelyzet miatt a Magyar Labdarúgó-szövetség törölte a labdarúgó NB I és NB II hétvégi mérkőzéseit. Megkeresésünkre Cserenkó Szabolcs vezetőedző elmondta, azt a tájékoztatást kapták, hogy, amennyiben lehetséges, és a körülmények engedik a női NB I-ben megtarthatják a mérkőzéseket a csapatok. Mivel a csapat számára 11 órára fenntartott Etelka sori műfüves pálya használata továbbra is biztosított, a Budapestről Szegedre vezető autópálya várhatóan járható marad s az újpestiek is jelezték, hogy szeretnék lejátszani a meccset, így elvileg a találkozót nem kell elhalasztani.

Korábban:

A tabella 8. helyén telelő Szegedi AK ősszel 2-0-s vereséget szenvedett a két pozícióval előrébb tanyázó Megyeri útiaktól, így mindenképp van miért visszavágniuk Lipták Lilláéknak a liláknak. "Már második hónapja alapozunk, keményen edzünk" - kezdte beszámolóját Cserenkó Szabolcs vezetőedző a SZEGEDma TV-nek, hozzátéve, hogy a téli időszakban nagyjából ugyanannyian távoztak a csapattól, mint ahányan érkeztek. "A

Németh

testvérek,

Zsófia

és

Zsanett

tanulmányi okokból szüneteltetik a sportot, míg egyik legjobbunk,

Horváth Hanna

hasonlóan tanulmányi okokból a fővárosi Feminához igazolt. Ugyanakkor érkezett

Patocskai Rita

a BNLC-től,

Dudás Dia

felépült sérüléséből, valamint

Baksa Katalin

is részt vesz már az edzéseken" - fejtette ki a tréner. Az alapszakaszból egyébként már csak négy kör van hátra, s ebből kétszer hazai környezetben játszik a szegedi alakulat, a lilákat követően március 23-án a Nagypáli csapatát fogadják, a kettő között pedig van egy csepeli túra a BNLC ellen. E három taklálkozó mindegyike nyerhető, ugyanez azonban már aligha mondható el az utolsó fordulóról, amikor épp az említett Femina vendégei lesznek a Tisza-parti lányok. E három meccs 9 pontot jelenthet a jelenleg 6 egységgel álló SZAK-nak, amely ezeket bezsebelve kis szerencsével még a felsőházi rájátszást (1-6. hely) is elérheti. Épp emiatt is lenne fontos legyőzni a szombaton 11 órakor a Felső Tisza parti stadionban kezdődő találkozón az UTE-t. Az izgalmakat fokozza, hogy hátralévő mérkőzéseiken a döntő többségében a riválisoknak sem kell már az élmezőny alakulataival megmérkőzniük. Amennyiben a felső ág mégsem jönne össze, marad az alsóház (7-9. hely).

Nézze meg a SZEGEDma TV riportját!

http://www.youtube.com/watch?v=QE-j6CCE7a4 "Bízom benne, hogy az elvégzett munka meghozza gyümölcsét. Amit tudtunk, megtettünk a felkészülés során, innentől kezdve a nevezhető 15 játékoson fog múlni, hogy mi lesz a meccs vége. Ha jó szellemben lépünk pályára, itthon tartjuk a három pontot" - latolgatta az esélyeket Cserenkó Szabolcs a szerdai edzés előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.