Közélet

Nemzeti színekbe öltözik Szeged

Nemzeti színekbe öltözik Szeged

2013. március 13., szerda
Nemzeti színekbe öltözik Szeged

Közel hétszáz zászlót helyeznek ki Szeged közterületeire március 15-e alkalmából, emellett a szobrokat és az emlékhelyeket is az ünnephez méltó állapotba hozzák a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai.

Szeged legfrekventáltabb tereire és utcáira is kikerül a trikolór nemzeti ünnepünk, március 15-e közeledtével. Nagy méretű - 5,6×2,8 méteres - zászlókból 21 darab kerül ki városszerte: a város fő bevezető útjai melletti nagy zászlótartókra (Petőfi Sándor sugárút, Budapesti út) és a frekventált belvárosi helyekre (Anna-kút, Aradi vértanúk tere) helyezik ki a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai. Közepes, 2×1 méteres lobogókból 29 főként a megemlékezési helyek közvetlen környezetébe kerül (Széchenyi tér, Dóm tér, Dorozsma, Tápé, Szőreg), a Klauzál tér – Kárász utca csomópontot pedig tizenhat egyedi méretű zászló díszíti majd. A Tisza Lajos körút és a sugárutak villanyoszlopait is díszíti majd a piros-fehér-zöld, összesen több mint hatszáz zászlót helyeznek itt el. "A zászlók mellett a megemlékezési helyek rendbetételével is készülünk a nemzeti ünnepre. Teljes takarításra kerül a Dóm téri Pantheon, mind a burkolat, mind a szobrok tekintetében. A koszorúzáshoz méltó környezetet kell biztosítani Petőfi Sándor, Katona József és Batthyány Lajos szobraiknál, valamint Az Aradi vértanúk tere emlékműnél is" - nyilatkozta portálunknak

Makrai László

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Tápén, Petőfitelepen, Szőregen és Kiskundorozsmán is tartanak majd ünnepségeket, itt a koszorúzási helyeket, a környező növényzetet, burkolatot és a köztéri berendezéseket is a társaság tartja karban - tudtuk meg. A szobrok takarítását tiszta vizes magasnyomású mosóval végzik, letisztítva a port és egyéb szennyeződéseket. Legfőbb problémát a galambpiszok eltávolítása jelenti. A zászlók legtöbbjét speciális emelőkosaras járművel szerelik fel, a nemzeti ünnep után pedig összeszedik őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.