Sport

Nem hivatalos versennyel rajtolt el a Dél-alföldi Futókörverseny + FOTÓK

Nem hivatalos versennyel rajtolt el a Dél-alföldi Futókörverseny + FOTÓK

2013. március 16., szombat
Nem hivatalos versennyel rajtolt el a Dél-alföldi Futókörverseny + FOTÓK

Az égiek kegyeikbe fogadták a megszállott futókat, télbúcsúztatóvá, tavaszváróvá sikeredett a zord időjárás miatt a hivatalos rajtot március 30-ára halasztó I. Dél-alföldi Futókörverseny nem hivatalos előfutama, március 16-án, szombaton délelőtt, a szegedi SZEOL pályán.

A szervezők biztosították a futni szeretőknek az eredetileg is kijelölt pályát és a meleg öltözőt. Az előfutamon mindenki négyszer 600 méteres távot futott, az eredeti forgatókönyvtől eltérően, korosztályi és távcsoportbontás, nevezési díj nélkül, pusztán a dicsőségért és az egészséges életmódért. „Minden adva volt az egészséges sportoláshoz: az ideális körülmények, a szikrázó napsütés, a kristálytiszta levegő. A bemelegítő örömfutás családiasra, jó hangulatúra sikeredett. A pálya férfiasan kemény és havas volt, mégis szép számmal futottak gyerekek, háziasszonyok, idősebbek és sportolók” - mesélte el a futókörverseny ötletgazdája.

Csonka Gábor

elmondta: a legfiatalabb versenyző nyolc éves volt, és hatvan év felettiek is futottak a mezőnyben. Rajthoz állt a többszörös világbajnok kenus, az Országgyűlés Sportbizottságának elnöke,

Bohács Zsolt

is. „Az előfutam jó példája volt az egészséges életért való összefogásnak, a sportszeretetnek és jó bemelegítője a futókörverseny március 30-ai, hivatalos megnyitójának a szegedi Partfürdőn, ahol már az eredeti forgatókönyv szerint szétbontva, egy kilométeres körökben küzdenek majd a versenyzők az idővel és egymással” - fogalmazott Csonka Gábor.

Az először a Dél-Alföld hat településén - Szeged, Makó, Mórahalom, Hódmezővásárhely, Kistelek, Ópusztaszer – startoló, több mint fél éven át zajló programsorozat egyedülálló elképzelés ma Magyarországon, amely tízezreket, sportolókat, hobbistákat, családokat, diákokat szólít meg az egészséges életmód érdekében” - folytatta az ötletgazda. Március 30-ától már az eredeti menetrend szerint zajlik a verseny: egyéni és összetett kategóriában is pontozzák majd a versenyzőket. Az első hat helyezett a szponzoroktól – köztük a névadó Kígyó Patikától – értékes, egészséges ajándékcsomagot vehet át. Emellett a legfiatalabb és legidősebb indulót is díjazzák. A díjakat többek közt olyan neves sportolók adják majd át, mint például Vajda Attila olimpiai bajnok kenus vagy Vozár Attila többszörös szupermaratoni bajnok, hosszútávfutó. A szervezők már tervezik a következő esztendőt, és azt szeretnék elérni, hogy akkor Magyarország legnagyobb amatőr versenysorozata legyen a most még I. Dél-alföldi Mezei Futókörversenyeknek elnevezett sorozatból. Jövőre az országossá duzzadt futóverseny kiegészítő programokkal is társulna: szűrővizsgálatokkal és életmód tanácsadásokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.