Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: remek meccsen verte a Deszket a Kinizsi + VIDEÓK, FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A találkozó jelentős részében a vendégek futballoztak fölényben, a szervezett Móraváros azonban jobban sáfárkodott helyzeteivel, így vissza tudott vágni az őszi 10-1-es vereségért.

A megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 15. fordulójában:

Móravárosi Kinizsi – Deszk SC 2-1 (1-1). Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző, vezette: Szilágyi József (Cser Tibor, Kádár Németh Zoltán).
Móraváros: Varga L. – Varga P. (Varga G. 90′), Sövényházi, Lukovics, Valkai Z. (Laczi N. 62′), Gerebicz, Jenei, Balog, Laczi Z., Magyar (Paksi 80′), Krébesz (Valkai J. 46′). Játékos-edző: Gerebicz Attila.
Deszk: Szabó – Szilágyi (Babó 68′), Gémes, Juhász, Adamov Sz., Adamov F., Móra, Szalma, Bódi (Tóth Á. 88′), Bányai (Fűz 61′), György. Edző: Pranjko Zeljko.
Gólszerzők: Varga P. (7′), Valkai J. (71′), illetve Szalma Z. (25′ – 11-esből)
Kiállítva: Gémes (79′)

Nézze meg a SZEGEDma TV HD-videóját rajta a Kinizsi győztes góljával, a 90. perc vitatott jelenetével, Gerebicz Attila, illetve Szalma Zoltán nyilatkozatával !

Online közvetítésünk:

93. perc: Vége az összecsapásnak, a Móravárosi Kinizsi nyerte a rangadót. Az esélyesebb Deszk többet támadott, de kihagyta helyzeteit, így a parázs találkozón nem jutott ponthoz.

92. perc: Ezúttal a Móraváros jutott szabadrúgáshoz, de nagyon nem sietnek a szegediek.

90. perc: Varga Gábor állt be ikertestvére, Pál helyett hazai oldalon. Közben deszki szabadrúgás: Fűz lövését Varga László kiejtette, de még a gólvonal előtt elcsípte. A vendégek gólt reklamáltak, de nem hatották meg bírót.

89. perc: Lukovics indította kontrára a Móravárost, jól is haladt előre az akció, majd a támadó harmadban lelassult, és véget is ért. Az ellencsapás végén szöglethez jutott a Deszk, de Fűz beadását kivágták a védők. Mindenki a szegedi térfélen!

88. perc: Nyomnak a vendégek, ahogy csak bírnak! Frissített a Deszk is a végére: Tóth Ákos állt Bódi helyére.


87. perc: Varga kapusról pattant ki Fűz Norbert nagyszerű szabadrúgása, a bombát meg akarta fogni a portás, de nem bírt vele. Szerencséjére utána tudott menni, és biztosított.

84. perc: Az igen jól játszó Adamov Filip remek beadását szögletre mentették a móravárosi védők. Nem is volt rossz a korner, de elvétették a belsők.

83. perc: Ismét főszerepben a futball, a Deszk átszervezte csapatát, tíz emberrel is nagy erőkkel próbálkozik. Kicsit idegesnek tűnnek, talán meg kellene nyugodniuk, akkor hatékonyabbak lennének az akciók, persze könnyű ezt kívülről mondani. A szegediek betömörültek, kontrákra aspirálnak. Semmiképpen sem dőlt még el a csata!

80. perc: Magyar Béla helyére Paksi Milán érkezett a móravárosi csapatba.

79. perc: PIROS LAP! A deszkiek részéről szövegért Gémest küldte le a játékvezető második sárgával, miközben rendkívül parázzsá vált a derbi. Így már igen nehézzé vált a vendégek dolga! Gémes egy szabadrúgást vitatott olyan stílusban, ami elfogadhatatlan volt a bíró számára.

75. perc: Sürgőssé vált a feljutásra törő Deszknek, jönnek előre, mint a gyorsvonat! A móravárosi védelem egyelőre biztosan áll a lábán, jól szűri a felíveléseket. Ugyanakkor Magyar és Laczi Zoltán révén egyre veszélyesebbek a szegedi kontrák.


71. perc: GÓÓÓL 2-1! Váratlanul vezetést szerzett a Kinizsi! Magyar Béla egy egész térfélen át vezette a labdát, kísérgették a deszkiek, de komolyan nem támadták meg, így ő a középen üresen álló Valkai János elé tálalt. A kapus a rövidnél helyezkedett, Valkai a gyakorlatilag üres ketrec közepébe belsőzött. A 37 esztendős játékos hatodik gólját jegyezte a szezonban. Lesz-e erre válasza a vendégcsapatnak?

70. perc: Szilágyi helyett Babó érkezett a Deszknél.

67. perc: Ahogy haladunk a végjáték felé, úgy egyre inkább az az érzésünk, hogy egy gól itt mindent eldönthet. De be tud-e találni még valamelyik alakulat? Adamov Filip az imént fantasztikusan ment el a jobb szárnyon, pompás beadása a menteni igyekvő Sövényházi lábáról pár centivel pattant a szegedi kapu fölé…

64. perc: 35 méterről a csereember, Fűz Norbert szúrt rá egy szabadrúgást a deszkiek részéről, Vargának nem okozott gondot.

63. perc: Móravárosi csere: Valkai Zoltán hagyta el a játékteret, és Laczi Norbert folytatja. Fűz Norbert váltotta Bányait a másik oldalon, a vendégek is frissítettek tehát.


59. perc: Az igen aktív Bódi Tamás és Szalma Zoltán vezette Varga Pálra a labdát, Szalma belül tört kapura, Bódi megverte emberét, beadása üresen találta a társat, aki 3 méterről suta mozdulattal a bal kapufa mellé bólintott. A mérkőzés eddigi legnagyobb ziccere maradt ki! Közel állt a vezetéshez a Deszk, de maradt a döntetlen.

55. perc: 17 méterre a szegedi kaputól Sövényházi Gábor faultolta deszki ellenfelét, ezért sárgát kapott. Nem ez az első cetli a meccsen, szórja rendesen a spori… Szalma Zoltán laposan a kapu közepe felé lőtt, Varga portás biztosan védett.

54. perc: Változott a játék képe, annyiban, hogy a Móraváros egyre inkább felépítette kontráit, veszélyt tudott teremteni az ellenfél kapuja előtt. Laczi Zoltán kevergetett, de nem tudta lövéssel befejezni az akciót. A mezőnyfölényben futballozó Deszk részéről pedig a jobb oldalon tört előre Bódi Tamás, de ez az ígéretes lehetőség is elhalt egy hibán.

50. perc: Ott folytatták, ahol a szünet előtt abbahagyták, a Deszk többet birtokolja a labdát, szervezi a játékot. Mégis a Móravárosé volt az első valamirevaló lehetőség. Valkai János hosszú keresztirányú átadását követően Magyar Béla lőhetett 18 méterről. A jobb sarok üresen tátongott, de fölé-mellé szállt a laszti.

46. perc: Megkezdődött a második felvonás. Krébesz Attila helyett Valkai János lépett pályára hazai oldalon, a deszkiek nem változtattak.

Szünet.

45. perc: Az utolsó akciónál Szalma a jobb oldalon gyönyörűen ment el, az alapvonal közeléből centerezett. A rutinos György Béla ajtó-ablak ziccerbe került, bármelyik sarkot választja, biztos a gól, azonban kísérlete a kapu közepe felé érkezett, így Varga hálóőr védeni tudta. Ezzel a deszki helyzettel ért véget az első félidő.


42. perc: A félidő hajrájában a kezdeti móravárosi próbálkozásokat követően a vendégek vették át az irányítást. Rengeteg bedobással, szabadrúgással tartották a szegedi térfélen a játékszert az utóbbi percekben, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A küzdőjelleg dominál, ez viszont kijelenthető.

38. perc: Újabb lehetőség Szalma előtt, miközben most már határozott deszki fölényről beszélhetünk. A vendégek gólszerzője a tizenhatos jobb sarkától végezhetett el szabadrúgást, a labda megpattant a sorfalon, Varga kapus elképesztő bravúrral tolta szögletre a bal sarok elől. Forró pillanatok a mínusz 2-3 fokban…

34. perc: A tizenhatos bal sarkánál Bányait ütötték el a móravárosiak. Szalma Zoltán csavarta rá, veszélyesen pattant le a laszti Varga kapus előtt, de ő ügyesen csípte el a bogyót. Parázslik a találkozó, igazi kemény, harcos derbi zajlik a műfüvön.

29. perc: Az egyenlítés megfogta a Kinizsit, a Deszk akarata érvényesül most. Ebben a pillanatban Móra Tibor szúrta rá, az egykori szőregi lövése messze célt tévesztett. Szép szárnytámadás után vállalta el, de az irányzékkal ezúttal akadtak gondok. (Érdekesség, Móra Tibor Szőregről igazolt Deszkre, míg Túri Balázs a télen éppen fordított irányba mozgott, Szőregen folytatja pályafutását.)

25. perc: GÓÓÓL 1-1! Szalma Zoltán biztos lábbal vágta be a tizenegyest. Egy ütemet kivárt, amíg Varga kapus elmozdult jobbra, becsapta a portást, majd szépen, laza mozdulattal gurított a bal alsóba. Szalmát egyébként télen a Tiszaszigettől igazolta le a Deszk, ő az egyik legnagyobb erősítésük. A megye II-ben ősszel 16 alkalommal talált a hálóba, s immár a megye III-ban is megszületett az első gólja.

24. perc: Büntetőhöz jutott a Deszk! Lukovics mentett szögletre Bódi elől, majd a kornernél lerántást látott a spori, és ezért a tizenegyespontra mutatott. Egyenlítési lehetőség a vendégek előtt!


22. perc: Magyar Béla távoli, 33 méteres szabadrúgását öklözte a mezőnybe Szabó portás, majd 28 méterről ismét a Móraváros jutott szabadrúgáshoz. A Deszk rengeteg taktikai faultot követ el, így lassítja ellenfelét. Négytagú sorfal ellen ismét Magyar vállalkozott, ez a lövése lepattant a falról, majd a beívelést nagyon magabiztosan húzta le a deszki hálóőr.

18. perc: Kiegyenlítődött a játék, egyik csapat sem tud ezekben a percekben fölénybe kerülni. Óriási csatákat figyelhetünk a középpályán, és a küzdelem heve rengeteg faultot szül. Lesz dolga a játékvezetőnek, ez már most látszik.

15. perc: Olvasói kérdésre válaszolva: Paksi a rotáció miatt a cserepadon foglal helyet hazai oldalon.

14. perc: Nagyszerű befelé csel után Laczi Zoltán lövése alig ment fölé. Három csellel jobbról betörve két védőt vert át a szegedi fiú, majd ballal vállalta el 18 méterről. Szép próbálkozásnak lehettünk tanúi, jár a dicséret érte, ahogy nem sokkal ezelőtt Bódi ágyúzásánál is elismerősen csettinthettünk.

12. perc: Sérülés miatt kellett megállítani a játékot. Jelezzük, igen hideg van, fagypont alatt a hőmérséklet. Magyar Béla terült el, miután összefejelt az egyik deszkivel. Bányai Patrik sárga lapot kapott az esetnél, Magyar pedig folytatni tudja.

9. perc: Bódi Tamás 28 méterről tűzött rá egy szabadrúgást, a deszki focista bombája mintegy fél méterrel szállhatott fölé. Életerős, látványos kísérlet volt.


7. perc: GÓÓÓL 1-0! Vezet a Móraváros! Jobb oldali szögletet követően a tizenhatos vonalától Varga Pál egyből lőtt. A vendégek kapusa jól mozdult, de annyira pontosan vágódott a laszti a bal sarokba, hogy nem érhette el, a bogyó a kapufáról pattant a hálóba. A 29 esztendős szegedi labdarúgónak ez volt az első találata ebben a pontvadászatban!

3. perc: Óvatosan kezdtek a csapatok, sok passzal próbálják egymás taktikáját feltérképezni.

2. perc: A Móraváros futballistája, Vidákovics István tréfásan megjegyezte, még nem igazolt vissza a Bundesligából, csak jövő héten, ezért nem vethette őt most be Gerebicz Attila játékos-edző.

1. perc: Érdekes színvilág jellemzi az összecsapást: a piros az uralkodó. Piros felső, fekete nadrág és sportszár a deszkiek összeállítása, míg a hivatalosan piros-fehér házigazdák piros sportszárban és nadrágban, illetve kék felsőben futottak ki. Igazi rangadó előtt állunk, mindkét fél jelentősen erősödött tavaly ősz óta, mikor döntő fölényben játszott a Deszk a Móraváros ellen. A vendégek kezdték meg az összecsapást, a töltés felé támadhatnak.


10.55: A vasárnapi játéknap első összecsapását – ugyancsak a megye III. Tisza-Maros csoportjában – a Baktó-Petőfitelep nyerte 2-0-ra a Maroslele ellen itt a szegedi műfüvön.

10.45: Köszöntünk mindenkit a Felső Tisza partról, ahol hamarosan kezdődik az általunk választott megye III-as derbi! A Tisza-Maros csoport tavaszi küzdelemsorozata szombaton egy nagy meglepetéssel kezdődött, hiszen a harmadik Apátfalva váratlan, súlyos, 8-2-es vereséget szenvedett a Kübekháza ellen. Hamarosan kiderül, a Desznek és a Móravárosnak miként sikerül a rajt.

11 órakor Szilágyi József sporttárs sípjelére indul az összecsapás és élő közvetítésünk is.

A találkozó elé:

A 28 pontos Deszk a negyedik, míg a 22 pontos Móravárosi Kinizsi a hetedik helyről várta a tavaszi folytatást a megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjában. A tabellát a 33 pontos Földeák vezeti a 32 pontot gyűjtött Makó III. és a 30 pontos Apátfalva előtt, a deszkieknek így mindenképpen győzniük kell, hogy tartsák a lépést az éllovas hármassal. Ugyanakkor a móravárosiak is szép bemutatkozásban bíznak, így érdekes és izgalmas csatára van kilátás. A szegedi gárda nyilvánvalóan nagyon szeretne visszavágni ellenfelének, mivel újjáalakult együttesként első bajnoki meccsét tavaly augusztusban 4-0-s félidő után 10-1-re veszítette el Deszken. Akkor Túri Balázs és Gallai Gábor 3-3, Adamov Filip 2, Varga Csaba és Rusz Milos Vladimir találataira a hajrában, közvetlenül a lefújás előtt tudott csak felelni Laczi Norbert.

Kommentek

Sport

Bezárult minden kapu- visszalép a SZEOL a harmadosztálytól

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Fájdalmas döntést hozott a SZEOL SC vezetősége.

Tovább olvasom

Sport

Váratlan arany és meglepő ezüst kajakban az Európa Játékokon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A szegedi Kárász Anna párosban Kozák Danutával ezüstéremmel kezdett Minszkben.

Tovább olvasom

Sport

Célegyenesben a felújítás: elkezdték feltölteni a Maty-ért – KÉPGALÉRIA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Három hét alatt körülbelül hárommillió köbméter vízzel töltik fel a kajak-kenu világbajnokságra a pályát. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál