Sport

Labdarúgás: két ellentétes félidő és elbukott pontok a Honvéd ellen + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: két ellentétes félidő és elbukott pontok a Honvéd ellen + FOTÓK, VIDEÓ

2013. március 2., szombat
Labdarúgás: két ellentétes félidő és elbukott pontok a Honvéd ellen + FOTÓK, VIDEÓ

Az első félidőben szenvedve, rengeteg hibával játszott a Szeged 2011, de hiába javult fel a játéka a második etapra, a hajrában elvesztette mind a három pontot a Gálhidi-legénység a Honvéddal szemben.

Az első félidő játékára szegedi vonatkozásban nem sok jót lehet elmondani. Talán egyedül Nenad Dedicnek volt többször futballra emlékeztető megmozdulása. Egy kézen meg lehet számolni, hogy a középpályán hányszor volt Kiséknek három jól sikerült passza egymás után. Hátulról általában felívelések, fellőtt labdák érkeztek, de nem igazán sikerült megtartaniuk a csatároknak azokat, nemhogy megjátszaniuk. A védelemnek pedig gyakran okozott gondot a Honvéd fiataljainak mozgékony játéka az NB II Keleti csoport tavaszi rajtjának budapesti találkozóján. A második félidőben mintha megrázták volna a Szegedet, jelentősen feljavult Petrókék teljesítménye. Sorra szállították a helyzeteket, sikerült is kiegyenlítenie a csapatnak, sőt Kis egy akció végén a vezetést is megszerezhette volna, ha pontosabb kicsit a tekerése, de nem így történt. Volt még ezen kívül is néhány helyzetük a kék-feketéknek, de a pontossággal még mindig akadtak problémák, a Honvéd kontráiban pedig bizony benne volt a gól, és sajnos ez ki is jött a végjátékban. Az akarás, a harci kedv látszott a csapaton, de főként az első félidőben az ideges, kapkodó megoldások is jellemezték Kériék megmozdulásait és bizony az egy félidőnyi előny nagyon sok az NB II-ben. A mérkőzés végén egy kis incidens is történt: a csapatot a fővárosba elkísérő szurkolók számon kérően fordultak a klub vezetői felé, körbevették, és nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illették őket, végül a vezetőedző, Gálhidi György, a biztonságiak és néhány higgadtabb szurkoló lecsillapította a vehemensebb ultrákat.

Labdarúgó NB II Keleti csoport 16. forduló:

Budapesti Honvéd-MFA - Szeged 2011 2-1 (1-0)

Budapest, Bozsik Ferenc stadion, műfű. Vezeti: Kiss Norbert (Kepe, Varga).

Honvéd:

Szemerédi (Vereckei 45') - Moga, Debreceni, Gengeliczki, Fejes, Futó, Varga M., Csontos, Holender, Daru (Bobál 55'), Kapacina.

Vezetőedző:

Szijjártó István.

Szeged:

Trepák - Kéri (Geiger 78'), Petrók, Kapic, Dedic, Jovánczai (Farkas Z. 72'), Markovic, Stipancevic, Kis, Varga B. (Tóth I. 45'), Timm.

Vezetőedző:

Gálhidi György.

Gól:

Daru (25'), Kapacina (85'), ill. Petrók (68')

Sárga lap:

Futó (55') Moga (62'), Kapacina (86'), ill. Trepák (12'), Stipancevic (42'), Timm (86') Szijjártó István:

"Két ellentétes félidőt láttunk. Az elsőben próbáltunk agresszíven letámadva játszani, a második félidőben volt egy olyan húsz perc, amikor fiatal játékosaim elfáradtak, ekkor a játékunk is összeomlott. Hiába szerepeltek a játékosaink már egy szezont a másodosztályban, egy kicsit még bizonytalanok. A Szegednek gratulálok a második félidei játékához, ahol már megtalálta a ritmust, és fölénk tudott kerekedni. Egy szép akcióval sikerült megszereznünk a győzelmet."

Gálhidi György:

"Sajnos bekövetkezett az, amitől féltünk: a csapat túlpörgött, a győzni akarás görcsössé tette a játékukat. Az első félidőben értékelhetetlen volt a játékunk, két jó passzunk nem volt. A második félidőre feljavult a játékunk, sikerült ugyan egyenlítenünk, de még mindig sok volt a hiba, a kapkodás megmaradt, elöl volt, hogy egymást szereltük, hátul pedig többször átjöttek rajtunk."

Online közvetítésünk

Vége a mérkőzésnek

91'

Egy ellentámadásból egyedül robogott kapura Bobál, de a tizenhatosról fölé durrantott.

90'

A Szeged 2011 a harmadik szögletét rúgja.

86'

Időhúzásért a gólszerző, Kapacina kap sárgát, a másik oldalon pedig Timm sárgult be. http://www.youtube.com/watch?v=XYoxhLVl5_0

85'

GÓÓÓL 2-1!

Betalált a Honvéd. Holender egy kontratámadás végén vezette keresztbe húsz méterre a Szegedi kapu előtt a labdát, kicselezve mindenkit. Lepasszolta a jobb oldalon érkező Kapacinának, aki tíz méterről visszalőtte a hosszú oldalra, a jobb alsó sarokba a labdát.

82'

Igencsak izgalmas a hajrá: a lelátón zúg a harcoljatok rigmus a szegedi ultráktól, amivel most nincs is gond, a fehér mezesek erőszakosan támadnak, de életveszélyesek a honvédos kontrák is. A legutóbbinál Trepáknak kellett kivetődve mentenie.

78'

Geiger váltja Kérit a Szegednél. A szegedi kapunál egy Honvéd-akciót Debreceni lő végül fölé 18 méterről, középről.

77'

Timm durrantott egy erőteljeset, a 22 méteres bomba egy méterrel szállt el a bal alsó mellett.

74'

Timm kapura törését mentette szögletre egy hazai bekk, a sarokrúgást Kapic fejelte vetődve, hét méterrel fölé.

72'

Szegednél Farkas Z. váltja Jovánczait.

69'

Timm tudott meglógni középen egy labdával, egy átvétel után a bal oldalon üresen érkező Kisnek passzolt, aki egy lövőcsellel elküldte védőjét, de a kapu bal oldala felé megeresztett tekerése célt tévesztett. A Szeged elkezdte rohamozni a hazai kaput, a Honvéd beszorult!

68' GÓÓÓL 1-1!

Egyenlít a Szeged! Kis bal oldalsó szabadrúgását tekerte be élesen középre. Hét méterről Petrók lehajolva, szép mozdulattal csúsztatott a hosszú, bal alsó sarokba.

64'

Trepáknak kellett kicsúszva vetődnie és védenie Bobál bal oldali betörésénél.

63'

A szabadrúgást Stipancevic a sorfal fölött eltekerve fél méterrel rúgta fölé bal oldalról.

62' SÁRGA LAP

Moga kapott sárga lapot a tizenhatos vonalán elkövetett szabálytalanságért. Közben csere: Varga M. jön le, és Ablonczy váltja fel.

55' SÁRGA LAP

Két szögletet is rúghatott a hazai alakulat, azonban egyik sem volt gólveszélyes. Visszahúzásért Futó kapott lapot a Honvédból. Egy cserét is feljegyezhetünk ugyanekkor: Daru Bencét, a gólszerzőt váltja Bobál.

54'

Lendületesebben futballozik most a Szeged, Jovánczai bal oldalt tudott kétszer is betörni, labdája azonban fennakadt a védelemben, jobb oldalon kapott egy ígéretes labdát, mellyel kapura robogott, a labdára Timm rosszul keresztezett ki, így odalett a helyzet.

50'

Kéri tekert be egy labdát jobb oldalról, a tizenegyes ponton Timm tudta megfejelni - a bal felső sarokból Vereckei ütötte fölé a labdát.

46'

Elkezdődött a második félidő. Mindkét csapat cserélt, a hazaiaknál a kapus Kapiccsal történt ütközése miatt vállsérülést szenvedett, ezért Vereckei állt be a helyére. A Szegednél pedig Tóth Imre váltotta Varga Bencét.

SZÜNET

45+1'

Egy perc hosszabbítás után vége az első félidőnek, ami egy Dedic-felíveléssel zárult. Nem túl acélos első félidőn van túl a vendég gárda, a középpályán adós maradt kreatív játékkal, hatékony támadásszervezésekkel, hátul pedig a Honvéd fiatalos, de magabiztos lendülete okoz gyakran feladatot.

42' SÁRGA LAP

Stipancevic kap figyelmeztetést könyöklésért

41'

Ismét a horvát védő, Dedic szabadrúgása okoz némi feladatot a hazai kapusnak. A vendégek egyébként továbbra sem igazán találják a receptet a hazai védelem áttörésére, felíveléssel és szélső indításokkal próbálkoznak - kevés sikerrel.

35'

A hazai kapust kell ápolni, egy szöglet után ütközött Kapiccal, miközben elütötte a labdát, de folytatni tudta a játékot.

30'

Nagy a küzdés a pályán, de a Szegednek mintha kicsit hiányozna a középpályáról a játék, nem igazán sikerül hatékonyan támadásokat szervezni. A Honvédnak egyébként "elfelejtett" a játékvezető megítélni egy sárga lapot: egy beívelésnél ugrott fel az egyik hazai játékos, és ütött bele a hosszú oldalon szálló labdába. A másik oldalon egy felívelést jegyezhetünk fel: Dedic tekert meg egy szabadrúgást 40 méterről, amit Szemerédi ezúttal magabiztosan húzott le.

25'

GÓÓÓL 1-0!

Vezetéshez jutott a hazai csapat: ismét szabálytalanság akasztott meg egy Honvéd akciót, a jobb oldalról, 25 méterről elvégzett pontrúgás Kapacina elé pattant az öt és feles vonalánál. Fél fordulattal a kapu előtt keresztbe lőtt, Daru a védők mögül kilépve, becsúszva egy méterről az üres kapuba passzolta a hosszú oldalon.

19'

A labdabirtoklás kiegyenlítődött, a Honvéd is építget támadásokat, melyek közül többet is szabálytalanul tudott csak megállítani a szegedi védőfal - a szabadrúgások azonban nem jelentettek veszélyt Trepák kapujára. A másik oldalon ismét egy Dedic-szögletet tudunk feljegyezni, amit ezúttal lehúzott Szemerédi kapus.

12' SÁRGA LAP

A szegedi védelem összehozott egy Honvéd helyzetet is: Varga M. végzet el egy szabadrúgást 22 méterre, bal oldalról. Tekerését elsőre nem tudta fogni Trepák, a kipattanó labdát azonban egy hirtelen mozdulattal, belsővel hazaadta Jovánczai, Így a játékvezető közvetett szabadrúgást ítélt az ötös vonaláról. A legurításra kivetődő kapusban és a védelemben fennakadt Kapacina lövése. Trepák kapus sárga lapot kapott, mert sípszó előtt kiugrott a falból.

7'

Szeged első szögletéből mindjárt gólhelyzet is született, Dedic jobb oldalról tekerte be a labdát a kapu torkába, a kapus Kapic elé öklözött röviden, az ötösön lepattanó labdára többen is rástartoltak, előbb Varga próbálta sarokkal a kapura húzni, de a védelemben elakadt a próbálkozása. Végül Stipancevic próbálta átlőni nyolc méterről a falat, de az ő próbálkozása is elhalt a piros-fekete lábakban.

4'

Agresszívan letámadva kezdte a játékot a vendég csapat: egyelőre a szegediek két támadást szerveztek, az egyik egy hosszú indítással végződött, amit Szemerédi kapusnak kellett lehúzni.

1'

A honvéd kezdte a játékot, a stadionban mintegy harminc-negyven hazai ultraszurkoló varázsol focihangulatot.

14.30

Felállnak a kezdéshez a csapatok, a Honvéd fekete szerelésben, oldalt piros csíkkal, a Szeged pedig tiszta fehérben játszik majd.

14.20

Üdvözöljük önöket a Bozsik-stadionból, a műfüves pályáról, ahol a Szeged 2011 a Honvéd második csapata ellen megkezdi a tavaszi szezont. Igazi futballidőben, ragyogó napsütésben csapnak össze a játékosok. A kék-feketék keretében egy helyen van változás a beharangozó írásunkban megadott kezdő tizenegyhez képest - a középpályára Jovánczai került be Ulviczki helyére.

A Honvéd ellen immár a 102. következik!

A szegedi futball krónikása, Vitos György tekinti át a Szeged 2011 honlapján a szegedi futball Honvéd elleni históriáját. Óriási hagyománya van a Szeged – Bp. Honvéd bajnoki párharcnak... Igaz, a Tisza-partiak eddig rendre a Bp. Honvéd első csapatával játszottak (96-szor az NB I-ben, 5-ször a másodosztályban), de mivel a mostani Honvéd II. is a kispestiek állományába tartozik, így a szombaton sorra kerülő mérkőzést is hivatalos bajnokiként kell beszámítani. Az első osztályban az 1926-os premiert követően (Kispest FC – Szegedi Bástya 4-2) a legutóbbi élvonalbeli találkozót is már 13 esztendeje játszották, és 1999 őszén az éppen csődöt jelentő Szeged LC-nek az az 1-1-es, Honvéd elleni döntetlen volt a legutolsó élvonalbeli mérkőzése. Azóta is várják a szegedi drukkerek az NB I-et... Ami a kispesti összecsapásaikat illeti: óriási a hazaiak fölénye. A Szeged és jogelődei eddig mindössze 5 alkalommal tudtak győzelemmel távozni Kispestről: 2-1 (1927-28-as idényben, Bástya FC néven) 2-1 (1928-29-es idényben, ugyancsak Bástya FC néven) 2-0 (1938-39-es idényben, Szeged FC néven) 1-0 (1959-60-as idényben, SZEAC néven) 2-1 (1961-62-es idényben, ugyancsak SZEAC néven) Mint látható, nem kevesebb, mint 52(!) esztendeje, 1961 novemberében jegyezhettük föl a mai napig is utolsó szegedi győzelmet Kispesten, amikor a Mészáros - Kürtösi, Portörő, Sándor - Dezsőfi, Zallár - Nemes, Hajós, Nyári, Polyvás D., Boros összeállítású SZEAC Boros László, illetve Nemes István góljaival már a félidőben 2-0-ra vezetett és szünet után a Honvéd Katona révén csak szépíteni tudott! Akkor még csak kevesen hitték, hogy a szegediek a következő fél évszázad alatt egyszer sem tudnak nyerni bajnokit a Honvéd pályáján... Érdekesség, hogy a kispestiek az 1916-os élvonalbeli bemutatkozásuktól számítva csupán egyetlen egyszer estek ki az NB I-ből (2003-ban), így legutóbb az FC Szeged néven szereplő Csongrád megyeiek a másodosztályban (a 2003-04 évi NB I/B-ben) találkoztak a Bp. Honvéd együttesével. Szegedi szemszögből 1-3 és 0-5 volt az eredmény… A Szeged 2011 következett a sorban, de a tavalyi NB II-ben már a Honvéd második együttesével mérkőztek (3-0, 1-2), majd múlt ősszel Lisztes (2) és Jovánczai találataival idehaza megint elkapták a "kis Honvédot"! Jó lenne végre már idegenben is nyerni - 52 hosszú esztendő után - tétmeccset a Bozsik Stadionban... Így már a 102. bajnoki meccsünk következik – ezúttal is a Honvéd II. ellen -, s csak abban reménykedhetünk, hogy a 103-ra nemsokára már újra az NB I-ben kerülhet sor a két egyesület között…

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.