Sport

Labdarúgás: Kéri gyors góllal gyógyítaná a görcsöt

Labdarúgás: Kéri gyors góllal gyógyítaná a görcsöt

2013. március 27., szerda
Labdarúgás: Kéri gyors góllal gyógyítaná a görcsöt

A Szeged 2011 középpályása, Kéri Tamás bizakodó a csapata szereplésével kapcsolatban, és van receptje arra is, hogy megszűnjön az ideges játék.

A Szeged 2011 meglehetősen döcögősre vette a rajtot. A zöld gyepen eddig egy pontot gyűjtött, igaz, szinte biztosra vehető, hogy az elmaradt váci meccsért megkapja majd az újabb hármat - akárcsak a többi együttes... A Honvéd otthonában fájó vereséggel indult a tavaszi szezon, idehaza legutóbb pedig a Cegléd ellen sikerült egy soványka pontot bezsebelniük a Gálhidi-legényeknek. Mindkét meccsen kezdőként szerepelt a fiatal szegedi nevelésű játékos,

Kéri Tamás

, aki a bal szélen próbált labdákat szerezni, akciókat indítani. Megkérdeztük, hogy az elmúlt meccsen belülről tekintve mit érzékelt, minek köszönhető, hogy az algyői műanyag fűből nem sikerül kicsavarni csak egy egységet. „A végjáték három nagy helyzetét kívülről néztem, nem voltam már a pályán, de csak arra tudok gondolni, hogy az eredménykényszer még inkább élesedett, és a már eddig is meglévő görcsöt tette még erőteljesebbé, ezért nem működhetett az utolsó pillanatokban a koncentráció. Sajnos úgy kezdődött minden a Cegléd ellen is, mint a Honvéd-pályán az első félidőben: hiányzott játékunkból a higgadtság, a frissesség és a pontosság. Igaz, hogy két hete már nem játszottunk bajnoki meccset, de végig ugyan abban a ritmusban készültünk, mintha mérkőzés lenne” – mondta el a 23 éves labdarúgó, aki szerint minden megváltozna, ha képesek lennének megrúgni a vezető találatot. „Egy igazi, önbizalom-növelő gól sokat lendítene rajtunk, az Orosháza elleni gyakorlómérkőzésen is egyből felszabadultabb lett a játékunk, és szinte futószalagon érkeztek a helyzetek, majd a találatok. Azt vettem észre, ha sokáig nem zörög az ellenfél hálója, ideges lesz a játékunk, kapkodva, türelmetlenül kezdünk focizni.” A tabellán elfoglalt helyezéssel kapcsolatban (a Szeged 2011 jelenleg sereghajtó 19 ponttal) elmondta, hogy nem feltétlen tükröz drámai mélységet a 16. helyezésük, hiszen 6 pontra vannak a biztos bennmaradó helytől. „De ahhoz, hogy látványosan megkezdjük a felzárkózást, zsinórban kellene nyernünk három meccset. Ez már a tabellán is megmutatkozna, és megnyugtatná a negatív szurkolói megnyilvánulásokat. A drukkerek - azért látva jelenlegi helyezésünket - joggal ütnek meg kritikus hangokat. Most kötelező lesz bizonyítanunk pénteken a Fradi ellen, ahol a tévés szereplés reményeim szerint plusz energiákat ad majd nekünk, és nem újabb görcsöket az izmokba” – zárta bizakodón gondolatait Kéri.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.