Sport

Labdarúgás: alacsony színvonalú meccsen makói siker a megyei rangadón + FOTÓK

Labdarúgás: alacsony színvonalú meccsen makói siker a megyei rangadón + FOTÓK

2013. március 24., vasárnap
Labdarúgás: alacsony színvonalú meccsen makói siker a megyei rangadón + FOTÓK

Csongrád megyei, egyszersmind kiesési rangadót is vívott egymással az NB III Alföld csoportjában a Makó és a HFC vasárnap délután a Maros-menti városban.

Makói támadásokkal indult a találkozó, de a hazaiak egyetlen ígéretes lehetőségét

Bakos Ádám

lesállása miatt állította meg a játékvezető. A vásárhelyieket érezhetően zavarta az egyébként kitűnő állapotú füves pálya - hiszen a felkészülés során, kizárólag műfüvön edzettek és játszottak - passzaik többsége nem is ért célba. A 18. percben egy, a védőkről lepattanó labdát

Tóth József

15 méterről lőtt a hazai kapuba, de a partjelző intésére a játékvezető érvénytelenítette a gólt. Az első hazai lehetőségre a félidő közepéig kellett várni, ekkor

Schreiber

16 méteres lövését védte

Vígh

kapus. A folytatás eseménytelen mezőnyjátékot hozott, az egyedüli helyzetet

Siket

fejese jelentette, de az is célt tévesztett. A félidő hajrájában kényszerű cserére került sor a HFC-nél: a húzódással bajlódó

Antalt Konc Adrián

váltotta. Még nem rendeződött a vendég védelme, amikor vezetéshez jutott a Makó: egy jobb oldali szabadrúgást követő beívelés a felső kapufáról kipattant, a vendég védők képtelenek voltak felszabadítani, s a szemfüles Schreiber 10 méterről a vásárhelyi kapuba lőtt (1-0). A szünetben mindkét mester igyekezett cserékkel frissíteni csapatát. A változtatás inkább a vendégek játékán éreztette hatását, ám enyhe mezőnyfölényük nem hozott helyzeteket. Csapkodó, vagdalkozó lett a játék - a Vásárhely erőlködött, a hazaiak őrizték egygólos előnyüket, a két hálóőr pedig unatkozott. Összességében az alacsony színvonalú találkozó méltatlan volt a két csapat hagyományaihoz.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 16. forduló:

Makó FC - Hódmezővásárhelyi FC 1-0 (1-0)

Makó, 150 néző. Vezette: Belanka (Telek, Kovács K.)

Makó:

Czirbus - Kulacsik, Varga Cs., Kalász, Horváth G., Horváth K. (Puskás 46'), Siket, Bakos, Tóth T. (Kohajda 46'), Schreiber (Rakonczai 90'), Tóth A.

Vezetőedző:

Bány Tamás.

HFC:

Vígh - Tóth J., Antal (Konc 38'), Mucsi, Marton, Brizik-Bodrogi, Nagy A., Varga L. (Hanyecz 46'), Klimaj, Lékó (Kökény 78'), Varga M.

Vezetőedző:

Dezső Ferenc.

Sárga lap:

Varga Cs., Tóth A., ill. Tóth J., Mucsi, Marton, Konc

Gól:

Schreiber (40')

Jók:

Czirbus, Siket, Schreiber, ill. Mucsi. Bány Tamás:

"Úgy gondolom, hogy jelen helyzetünkben csak a megszerzett három pontnak örülhetünk. A játék színvonala kritikán aluli volt..."

Dezső Ferenc:

"Alacsony színvonalú, helyzetek nélküli mérkőzésen az a csapat nyert, amelyik talált egy gólt. Csalódott vagyok, ennél többet vártam csapatomtól."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.