Közélet

Labdarúgás: a válogatottnak saját kezében a sorsa Egervári szerint

Labdarúgás: a válogatottnak saját kezében a sorsa Egervári szerint

2013. március 28., csütörtök
Labdarúgás: a válogatottnak saját kezében a sorsa Egervári szerint

Négy fordulóval a világbajnoki selejtezősorozat vége előtt még mindig továbbjutást érő helyen áll a magyar labdarúgó-válogatott, saját kezében van a sorsa, és ezt nem is akarja onnan kiadni - mondta Egervári Sándor szövetségi kapitány az M1 Ma Reggel című műsorában csütörtökön.

A tréner arra a felvetésre, hogy az 1-1-es döntetlennel végződött keddi, törökországi mérkőzésen nagy rizikó lett volna-e, ha a románok elleni hazai mérkőzéshez hasonlóan egy helyett két csatárral játszik végig a csapat, vagy az egyenlítés után mind a két támadó fennmarad a pályán, úgy reagált, hogy több játékos kisebb-nagyobb problémával küszködött, emiatt volt óvatos. "Amikor hátrányba kerültünk, rögtön beküldtük

Bödét

, az egyenlítésünk után pedig azért hoztuk le a két mérkőzés küzdelmeibe belefáradt

Szalait

, és küldtük pályára helyette

Eleket

, hogy megerősítsük a középpályát. Óvatos döntés volt, de meggyőződésünk volt, hogy csak így tudjuk kivédekezni az utolsó negyedórát" - fogalmazott a tréner.

Egervári Sándor

szerint a török válogatott valamivel erősebb, mint a román, amellyel pénteken, Budapesten játszott 2-2-es döntetlent az együttese. "A török válogatottat az egyéni képességek terén jobb játékosok alkotják, a románok talán egységesebben tudnak játszani" - árnyalta aztán a képet a kapitány. Szó esett arról is, hogy a magyar válogatott futballistáinak egy része nem kap rendszeres játéklehetőséget klubcsapatában. Ezzel kapcsolatban a szakvezető úgy fogalmazott, hogy nem lehet előre megmondani, mi lesz a helyzet az ősszel, mindenesetre szerencsés lenne, ha azok a játékosok, akik keveset játszanak, olyan csapatokhoz kerülnének a nyáron, amelyekben több lehetőséget kapnak. A magyar válogatott hat mérkőzésen szerzett 11 pontjával a pótselejtezőt érő második helyen áll csoportjában a holland válogatott mögött és a román előtt. A nemzeti együttes szeptember 6-án Romániában lép pályára, szeptember 10-én fogadja az észteket, majd október 11-én Hollandiában játszik, október 15-én pedig idehaza az andorraiakkal szemben zárja le a sorozatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.