Sport

Labdarúgás: a hetedik makói döntetlen is megszületett

Labdarúgás: a hetedik makói döntetlen is megszületett

2013. március 10., vasárnap
Labdarúgás: a hetedik makói döntetlen is megszületett

A Mórahalom és a Tisza Volán SC Szeged pompás szombati rajtját követni, ezzel a céllal futott ki pályára vasárnap a makói alakulat a Nagykőrös ellen az NB III Alföld csoportban. A mutatott játékra nem is lehetett panasz, a diadal viszont elmaradt.

Az NB III Alföld csoport egyik élcsapatát, a harmadik helyen álló Nagykőrösi Kinizsit látta vendégül a tavaszi rajton a Makó FC gárdája.

Bány Tamás

legényei a tizenkettedik pozícióban teleltek, így tisztában voltak és vannak vele, csak egy nagyszerű győzelmi sorozattal nyílik esélyük arra, hogy felkapaszkodjanak a bennmaradással kecsegtető első hat hely valamelyikére. A Maros-partiak helyzetét nehezíti, hogy több kulcsemberük is távozott, így például az összes őszi góljuk szerzője. Máshol folytatja

Czibere Adrián, Nagy András

(mindkettő HFC),

ifj. Csák Zoltán, Magyar György

(mindkettő Mórahalom),

Erős Dávid

(Várpalota),

Gellér Gábor

(Ausztria) és

Zámbori Dániel

(Békéscsaba U19). A helyükre

Kalász Zoltán

(Kiszombor),

Kohajda Gergely

(Röszke),

Pataki Viktor

(Mezőhegyes),

Schreiber László

(Ausztria),

Tóth Timotheusz

(Kecskemét) érkezett. A makói drukkerek kicsit féltették az átalakulóban lévő csapatot, mely azonban igen elszántan készült a bemutatkozásra. Hamar örülhetett is a hazai gárda, hiszen már a 2. percben vezetett.

Mojzes Róbert

öngólját követően táncolt a nagykőrösi kapuban a bogyó: a Pest megyei futballista rosszul ért bele egy beadásba, a laszti átperdült kapusa fölött... A vendégek azonban átvették az irányítást, s a 35. percben a rutinos, hosszú NB I-es múlttal rendelkező

Pető Zoltán

révén egyenlítettek. A krónikához tartozik, hogy a találatot szabadrúgás előzte meg, melynél kissé elméláztak a Bány-tanítványok, lehetőséget adva a szemfüles Petőnek az egalizálásra.

Kohajda Gergely

előtt adódott még egy óriási ziccer, de nem tudta értékesíteni, így 1-1-gyel vonultak pihenőre. A második felvonásban sem esett újabb találat, maradt az 1-1. Pedig mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek! A makói hálóőr,

Halász Krisztián

többször is bravúrosan avatkozott közbe. A 91. percben érkezhetett volna a slusszpoén, a csereként beállt

Mátó Gergő

egyedül ugrott ki, de sajnos a nagykőrösi kapusba vágta az ajtó-ablak helyzetet. A Makó hetedik remijét könyvelhette el a bajnokságban. A folytatásban sem vár könnyű feladat Kohajdáékra. Március 16-án (szombaton) 15 órakor az egyelőre az alsóházban tanyázó, de jelentősen megerősödött, felfelé törekvő Vecsési FC otthonában lépnek majd pályára.

Az NB III Alföld csoport 14. fordulójában:

Makó FC - Nagykőrösi Kinizsi TL FC 1-1 (1-1).

Makó, 200 néző, vezette: Mihálik Pál (Csonka Bence, Nagy Gábor).

Makó:

Halász - Varga Cs., Kalász, Tóth A., Horváth G., Kulacsik, Siket, Puskás (Bakos 72'), Horváth K., Kohajda (Tóth T. 65'), Schreiber (Mátó 88'). Játékos-edző: Bány Tamás.

Nagykőrös:

Rónaszéki - Mojzes, Horváth G., Pető, Frank, Petric, Pintér (Szabó T. 65'), Schrancz, Háda, Malik (Tóth M. 75'), Szebellédi (Szluka 65'). Játékos-edző: Tóth Mihály.

Gólszerzők:

Mojzes R. (öngól 2'), illetve Pető Z. (35') Bány Tamás:

"Elégedett vagyok a csapatommal! Úgy érzem, mindenféleképpen rászolgáltunk a döntetlenre. Mindkét fél győzelemre játszott, akadtak nagy helyzetek itt is, ott is, az iksz igazságos. Ha a játékosaink továbbra is így csúsznak-másznak, küzdenek egymásért, bízom benne, hogy lesznek még szép és meglepő eredményeink ebben a bajnokságban."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.