Közélet

Kothencz János: A gyermekek érdemlik a kitüntetést

Kothencz János: A gyermekek érdemlik a kitüntetést

2013. március 15., péntek
Kothencz János: A gyermekek érdemlik a kitüntetést

A gyermek- és ifjúságvédelem területén végzett kimagasló munkájáért Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át a nemzeti ünnep alkalmából Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi főigazgatója. Vele beszélgettünk.

A rangos állami elismeréseket

Balog Zoltán

, az emberi erőforrások minisztere adta át a köztársasági elnök megbízásából. A hagyományokhoz híven március 15-e tiszteletére osztották ki a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, valamint a Magyar Arany, Ezüst és Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket. A Szeged-Csanádi Egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi főigazgatójának, az ÁGOTA Alapítvány vezetőjének,

Kothencz Jánosnak

a munkáját Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki. "Akik ezt a díjat kapták, azok maguk a gyerekek. Nekik kell elviselni a legtöbbet a nehézségekből - sokszor a mi túlaggódásunkból származó fárasztó helyzeteket is. A kitüntetést ugyanúgy kiérdemelték az ÁGOTA Alapítvány munkatársai, hiszen ők már 17. éve hivatásukként látják el velem feladatukat, hordják ezt a keresztet. Nagyon nagy érdeme van az elért sikerekben

Kiss-Rigó László

püspök úrnak is, aki mellénk állva rengeteget segített abban, hogy megvalósíthassuk az álmainkat" - nyilatkozta portálunknak Kothencz János. Balog Zoltán a díjat átadva úgy fogalmazott: akik ebben az elismerésben részesülnek, azoknak a munkájára figyel a társadalom. "Minden olyan emberi gesztus komoly értékkel bír ami annak a fontosságát húzza alá, hogy szembe kell néznünk a családból kiemelt gyermekek felkarolásának a fontosságával" - emelte ki az alapítvány díjazott vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.