Közélet

Kezdődik a szennyvízberuházás kivitelezése Sándorfalván és Szatymazon

Kezdődik a szennyvízberuházás kivitelezése Sándorfalván és Szatymazon

2013. március 11., hétfő
Kezdődik a szennyvízberuházás kivitelezése Sándorfalván és Szatymazon

Néhány héten belül elkezdődik a csaknem ötmilliárd forintos összköltségű szennyvízberuházás Sándorfalván és Szatymazon, a két Csongrád megyei település között 2014 elejére korszerű tisztítómű épül, az év végéig pedig csaknem 100 kilométernyi csatornát fektetnek le - közölte Kakas Béla sándorfalvi polgármester hétfőn az alföldi városban.

A mérnöki és műszaki ellenőri feladatok ellátásáról szóló szerződés aláírásával minden nehézség elhárult a beruházás indulása elől, így néhány hetes előkészítést követően április elején kezdődhet kivitelezés – mondta a politikus sajtótájékoztatóján. A két településen az év végéig több mint 58 kilométeres gravitációs gerinccsatornát és 44 kilométernyi bekötőcsatornát fektet le az EuroAszfalt Kft., a Pannon Nívó Zrt. és a Probart Kft. alkotta kivitelező konzorcium. Tizenhét nagyátemelőt alakítanak ki, a két település között félúton 2014 elejére pedig biológiai szennyvíztisztító telep épül, melyben a tervek szerint a jövő év tavaszán el is kezdődhet a próbaüzem. A csaknem 5 milliárd forintos beruházás a két településen 13 ezer embert, mintegy 3800 lakóegységet érint. A környezetvédelmi fejlesztés költségeiből több mint 4 milliárd forintot uniós támogatás fedez. Az önerő egy részének összegyűjtéséhez – lakástakarék-pénztári konstrukcióval – öt éve hozzákezdtek Sándorfalva és Szatymaz lakói, az önkormányzatok pedig jelenleg is keresik a pályázati forrásokat, hogy tovább csökkentsék a településekre háruló költségeket – mondta Kakas Béla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.