Közélet

Kétmillió forint 40 szegedi tehetséges diáknak + FOTÓK

Kétmillió forint 40 szegedi tehetséges diáknak + FOTÓK

2013. március 25., hétfő
Kétmillió forint 40 szegedi tehetséges diáknak + FOTÓK

Egy ifjú matematikus, egy erdész és egy zongorista kapott idén elismerést a várostól a Tehetség napja alkalmából az Agórában.

Az önkormányzat minden évben a „Szeged Ifjú Tehetsége” és „Szeged Ifjú Tehetségéért” díjak átadásával a Tehetség napjához, március 25-hez kapcsolódóan ad elismerést tanulmányi versenyeken eredményesen szereplő tanulóknak és felkészítő tanáraiknak. Idén három tanuló és azok felkészítő tanárai részesültek a rangos elismerésben. Martin Bogdán Király König Péter Zeneiskola növendéke zongoraversenyeken elért sikereiért kapott jutalmat, felkészítő tanára Hotziné Ördögh Margit is elismerést kapott. A Kiss Ferenc erdészeti szakközépiskola 2012-ben végzett tanulója Orbán Gergőt kiváló szakmai ismereteiért díjazták. Felkészítő tanára Halápi Nándor is kapott emlékérmet. A Radnóti Miklós gimnázium matematikus palántája, Williams Kada és tanára Mike János volt a harmadik díjazott „páros”. Az „Esélyt a középiskolás tehetségeknek” című pályázaton 40 szegedi diák részesült 50 ezer forintos egyösszegű ösztöndíjban.

A Tehetség napja és a díj

A Tehetséges Magyarországért Alapítvány 2006-ban felhívással fordult az ország városaihoz, hogy abban az évben először, de hagyományteremtő szándékkal, ünnepeljék meg a Tehetség napját március 25-én. Az időpont Bartók Béla 125. születésnapja volt. Az alapítvány célja: „Olyan társadalmi környezet létrejöttének elősegítése, melyben minden ember tehetsége fontos érték, és a tehetségnek a megbecsülése, fejlesztése és a tehetséges emberek megtartása közös cél.” Szeged városa is csatlakozott a felhíváshoz, idén immár 7. alkalommal rendezték meg a Tehetség napi programot. 2002 óta 42 tanuló és 45 felkészítő tanár részesült ebben az elismerésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.