Közélet

KDNP: felháborító arcátlanság Mesterházy Attila konklúziója

KDNP: felháborító arcátlanság Mesterházy Attila konklúziója

2013. március 9., szombat
KDNP: felháborító arcátlanság Mesterházy Attila konklúziója

Felháborító arcátlanságként értékelte a Kereszténydemokrata Néppárt Mesterházy Attila MSZP-elnök szombati évértékelőjének konklúzióját az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kisebbik kormánypárt kiemelte:

Mesterházy Attila

azt a

Victor Pontát

látta vendégül, aki Románia miniszterelnökeként személyesen tett azért, hogy az erdélyi magyarság például az oktatás területén ne élhessen lehetőségeivel, aki Székelyföld közigazgatási feldarabolására készül, és "akinek regnálása alatt keleti szomszédunknál a magyar kisebbségnek egyre hevesebb kirohanásokkal kell szembenéznie". A KDNP szerint felháborító arcátlanság az évértékelő konklúziója, miszerint mennyivel jobb volt a helyzet az előző MSZP-s kormányok alatt, mint most. A "nokiás dobozok" világa, a békés megemlékezőket brutálisan megtámadó rendőri intézkedések világa és a meggondolatlanul felvett, a bankrendszernek végletekig behódoló gazdaságpolitika világa oda került, ahová való: a süllyesztőbe - sorolták, hozzátéve: oda küldték mindezt a választópolgárok, amikor soha nem látott támogatottságot adtak a jelenlegi kormánypártoknak - a szocialisták ellenében. "Mesterházy Attila beszéde - primitív jelzők használatával teletűzdelve - is annyit ért csupán, mint a tiltakozások eredményeképpen visszavont és átdolgozandó MSZP-s kampányvideó" - zárul a közlemény . Mesterházy Attila szerint a 2002 és 2010 közötti kormányok mindegyike jobban teljesített Orbán Viktor kabinetjénél. Az MSZP elnöke pártjának budapesti évértékelőjén a nyolc évig tartó MSZP-kormányzás eredményeit sorolva azt mondta: a tények birtokában büszkén állíthatja, hogy a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány is jobban teljesített a jelenleginél. Mesterházy Attila hangsúlyozta: a miniszterelnök nem okolhat mást az ország állapotáért, azért Orbán Viktor a hibás. Hozzátette: a Fidesz nem teljesítette 2010-es ígéreteit, hazudtak az embereknek, "nem reggel, délben és este, hanem folyamatosan".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.