Sport

Kajak-kenu: Janics valóban visszatér, Győrben folytatja (FRISSÍTVE!)

Kajak-kenu: Janics valóban visszatér, Győrben folytatja (FRISSÍTVE!)

2013. március 12., kedd
Kajak-kenu: Janics valóban visszatér, Győrben folytatja (FRISSÍTVE!)

Győrben folytatja kajakos pályafutását a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa, aki a hétvégén tudatta a hazai szövetséggel (MKKSZ), hogy mégsem szerb, hanem magyar színekben versenyezne a jövőben.

Farkas Dávid

, a sportoló szóvivője kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy

Janics

szóban megállapodott a Graboplast Győri Vízisport Egyesülettel az együttműködésről, a szerződés aláírására azonban csak április 10-e körül kerül sor, miután a versenyző hazatér a portugáliai edzőtáborozásáról. A kajakos a levélben - melyet hétfőn hozott nyilvánosságra az MKKSZ - bejelentette, hogy visszavonja a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséghez (ICF) benyújtott versenyzésiengedély-kérelmét, vagyis egészen biztosan nem akar más ország színeiben kajakozni. A szabályok szerint Janics csak két év kihagyás után indulhatott volna szerb színekben. "Nagyon örülök neki, hogy ennyire patinás klubhoz szerződhetek, köszönöm mindenkinek, aki ebben támogatott" – üzente Douchev-Janics Natasa Portugáliából. "Sokat edzettem Győrben még gyerekként, és sok barátom van ott. Jelenleg napi 2-3, sőt időnként 4 edzéssel készülök a szezonra. Az elmúlt hetekben is végig az edzésekre koncentráltam, minden megteszek, hogy jó formában legyek" - olvasható az MKKSZ-hez írt levelében A sportolónő most is úgy fogalmazott, belátja, hogy ősszel hibázott és tudja, hogy a körülötte kialakult helyzetet magának köszönheti. A győri klub arra kéri a szurkolókat, engedjék Douchev-Janics Natasának, hogy ebben a szezonban is a versenyeken bizonyíthasson, indulatok helyett megértéssel tekintsenek az elmúlt időszakra. Natasa a tervek szerint az edzőtáborból áprilisban tér haza és akkor írja alá szerződését a Graboplast Győrrel. A versenyző őszi távozása előtt az EDF Démász Szegedi VE színeiben kajakozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.