Közélet

Jobbik: A termelő munkát kell támogatni!

Jobbik: A termelő munkát kell támogatni!

2013. március 11., hétfő
Jobbik: A termelő munkát kell támogatni!

A Jobbik szerint Magyarországnak modern, innovatív magyar ipari kapacitások kiépítésére és az EU-n kívüli, keleti piacok megszerzésére, visszaszerzésére van szüksége.

"Ezek nélkül hazánknak nincs esélye a gazdaság felemelkedésre" - írja sajtónyilatkozatában a párt. "Véget kell vetni annak a helyzetnek, hogy a kormány az egyre nehezebben élő magyar adófizetők adóforintjaiból támogatja Németország leggazdagabb iparvállalatait, például luxusautógyártókat, miközben a magyar vállalkozások tőke híján negyed évről negyed évre döntik meg saját csődrekordjaikat" - fogalmaz a közlemény. Úgy vélik, "ez a gazdasági pálya Magyarországot az unió elszegényedő, az olcsó munkaerőre alapozó bérmunkás államává teszi." Épp ezért a Jobbik azt javasolja, hogy "a kormány a magyar termelő szektor megerősítésére költse a pénzt, ne a várakozásokat nem teljesítő, a költségvetés számára évi 500 milliárd forintos bevételkiesést okozó egykulcsos adórendszerre." "Az ipart, a mezőgazdaságot, a turizmust támogató adórendszer bevezetésére van szükség, és technológiai partnerségre kell lépni a keleti nyitásban érintett országok iparvállalataival, hogy ezáltal is lazítsunk hazánk gazdaságának egyoldalú EU-s függésén" - hangsúlyozzák a közleményben. "A politikaközeli üzleti körök érdekérvényesítése helyett korrupciómentes, átlátható, a magyar termékeket támogató közbeszerzésre és az ezt kiszolgáló iparpolitikára van szükség, hogy a hazai piacon megerősödő cégeknek esélyük legyen a nemzetközi piacokra történő kilépésre" - zárul a Jobbik nyilatkozata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.