Sport

Futsal: a finneket is kipipálta, továbbjutott a magyar válogatott + FOTÓK

Futsal: a finneket is kipipálta, továbbjutott a magyar válogatott + FOTÓK

2013. március 28., csütörtök
Futsal: a finneket is kipipálta, továbbjutott a magyar válogatott + FOTÓK

Viszonylag kiegyenlített első félidő után fegyelmezett játékával magabiztos győzelmet aratott a magyar férfi futsalválogatott Bariban az Eb-selejtezőcsoport 2. körében a finnek ellen.

A montenegróiak elleni tegnap esti nehéz, de

győztes csatát

követően az előzőleg a csoport favoritjától, a házigazda olasz válogatottól 5-1-es vereséget szenvedő finnekkel szemben

Harnisch Ákos

révén már a 3. percben előnybe került a szegedi

Hegyesi Zsoltot

is soraiban tudó magyar futsalválogatott Bariban, az Európa-bajnoki selejtező 2. fordulójában.

Majamaa

révén viszonylag hamar egalizáltak az északiak, ám rövidesen egy másik győri, a szerda este triplázó

Dróth Zoltán

vette be

Kallioinen

kapuját (1-2). Az alapvetően kiegyenlített, enyhe magyar fölényben zajló első félidő közepén aztán jött az újabb finn egyenlítés, ekkor

Lind

talált be

Balázs Zoltán

kapujába (2-2). Ám megnyomta a játékrész második felét a magyar válogatott, s a számos helyzetből végül a szünet előtti hajrában ismét Dróth volt eredményes, így 3-2-es magyar vezetéssel fordulhattak a felek. Rögtön a második félidő kezdetén Harnisch is duplázni tudott, így már kettő volt a mieink előnye (2-4). A papíron esélyesebb magyar csapat védekezésével nem tudtak mit kezdeni a finn támadók, s ha lövésig is jutottak, Balázs kapus magabiztosan védett. A félidő derekán az aramisos

Dávid Richárd

góljával aztán eldőlt a találkozó sorsa, mert bár a finnek a hátralévő 10 percben válogatás nélkül durrogtattak a magyar kapura, legtöbbször pontatlannak bizonyultak, vagy ha mégsem, akkor Balázs megingathatatlan várfalként állta útját bombáiknak.

Frank Tamás

szövetségi kapitány együttese 5-2-es győzelmével gyakorlatilag biztosította a csoportból való továbbjutását - amennyiben az olaszok megverik a crnagorácokat - s így szombat este 19 órától a házigazda taljánokkal a csoportelsőségért vívhatnak. A csapatok hét négyes minitornán szerepelnek, a csoportelsők automatikusan kijutnak a jövő évi kontinensviadalra, míg a hét csoportmásodik, illetve a legjobb harmadik pótselejtezőt játszik. Az Európa-bajnokságot január 28. és február 8. között Antwerpenben bonyolítják le. A rendező jogán Belgium automatikusan résztvevő.

Futsal Európa-bajnoki selejtező, 1. csoport, 2. forduló:

Finnország - Magyarország 2-5 (2-3)

Bari, Pala Florio. Vezette: Skakic (bosnyák), Kresta (cseh).

Finnország:

Kallioinen - Lind, Autio, M. Kytölä, Salmi. Csere: Torvinen, J. Kytölä, Jyrkiäinen, Majamaa, Pakola, Hosio, Teittinen, Sarelius (kapus), Puolamäki (kapus).

Szövetségi kapitány:

Mico Martic.

Magyarország:

Balázs - Németh, Lódi, Harnisch, Dróth. Csere: Nagy T., Frank P., Szécsi, Trencsényi, Lovas, Dávid, Hegyesi, Rábl, Pallai (kapus).

Szövetségi kapitány:

Frank Tamás.

Gól:

Majamaa (6'), Lind (12'), ill. Harnisch (3', 21'), Dróth (7', 19'), Dávid (31').

Sárga lap:

Majamaa (31'), ill. Harnisch (15').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.