Közélet

Fidesz: Magyarország jobban teljesít a foglalkoztatásban

Fidesz: Magyarország jobban teljesít a foglalkoztatásban

2013. március 30., szombat
Fidesz: Magyarország jobban teljesít a foglalkoztatásban

A Fidesz szerint Magyarország ma a nehéz európai helyzet ellenére is jobban teljesít a foglalkoztatásban, mint korábban, és mint általában az európai uniós országok.

A kormánypárti képviselőcsoport így kommentálta Gúr Nándor szavait. Az MSZP-s politikus szombati sajtótájékoztatóján arról beszélt: pártja szerint a kabinet ígéreteivel ellentétben nem kezdődött meg a 2010-ben tíz évre ígért egymillió új munkahely megteremtése. A Fidesz az MTI-hez eljuttatott reagálásában arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon azon nyolc EU-tagállam között van, amely növekedést tudott elérni a foglalkoztatásban, miközben az unióban összességében csökkent a foglalkoztatottak száma. Ma 160 ezerrel több ember jár munkába, mint a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok leköszönésekor, és hosszú évek után egyre többen találják meg helyüket a munkaerőpiacon a pályakezdők és az 55 év felettiek közül is, a nők foglalkoztatása pedig húszéves rekordot döntött - írták közleményükben. A mostani kabinet a munkavállalók mellett áll, és mindent megtesz azért, hogy aki tud, dolgozzon, és tíz év alatt aktívvá váljon az addig egymillió inaktív ember - közölte a kormánypárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.