Sport

Döntetlennel búcsúzott az Albert Stadion

Döntetlennel búcsúzott az Albert Stadion

2013. március 24., vasárnap
Döntetlennel búcsúzott az Albert Stadion

A Ferencváros labdarúgócsapata gólnélküli döntetlent játszott a kolozsvári CFR együttesével az Albert Stadion búcsúmeccsén. Az Üllői úti aréna 1974 májusa óta szolgált a zöld-fehérek otthonául.

A gálamérkőzés az előre kiadottnál egy órával később, 18 órakor kezdődött, a szervezők előtte egy félórás gálaprogrammal kedveskedtek a hideg idő ellenére kilátogatott mintegy hatezer nézőnek. Először videokivetítőkön korabeli filmfelvételek segítségével elevenítették fel a zöld-fehér csapat több mint 110 éves történetének emlékezetesebb momentumait, Schlosser Imre cseleitől a Bajnokok Ligája-szereplésen át a legutóbbi, 2004-es bajnoki címig. Ezt követően egy rezesbanda és a Zöld Sas vezetésével a klub szakosztályainak képviselői vonultak a pályára. Többek között olyan bajnokok is tiszteletüket tették a gyepen, mint az olimpiai aranyérmes birkózó, Sike András, a labdarúgó Szűcs Lajos, a tornász Magyar Zoltán vagy az 1995-ös BL-csapat tagjai. Közvetlenül a kezdés előtt Kubatov Gábor klubelnök és Orosz Pál, a labdarúgó zrt. vezérigazgatója a zöld-fehérek legendás labdarúgóit - köztük a 648 mérkőzésével klubrekorder Lipcsei Pétert, továbbá Lisztes Krisztiánt, Balog Zoltánt, Dragóner Attilát és Keller Józsefet, valamint Rósa Dénest - köszöntötte. Ők valamennyien helyet kaptak a hazaiak kezdőcsapatában, és több-kevesebb időt játszottak is, sőt, Lipcsei még a csapatkapitányi karszalagot is felhúzhatta. Maga a mérkőzés kevés izgalmat hozott, a hazaiak finn légiósa, Hakola a második félidő elején büntetőt hibázott. A találkozó után tűzijátékkal búcsúztatták el a stadiont. Az Üllői úti létesítményben a Ferencváros 1-0-ra elvesztette első bajnoki mérkőzését a Vasas ellen, az utolsót viszont megnyerte, méghozzá az ősi rivális Újpest ellen 2-1-re. Az utolsó hivatalos találkozót szombaton játszotta az együttes otthon: a Ligakupa elődöntőjének visszavágóján 1-0-ra nyert az Eger ellen, így bejutott a fináléba. Magyarország legnépszerűbb klubjának a tervek szerint 2014 őszére készül el új stadionja, addig pedig a Puskás Ferenc Stadionban játssza majd hazai mérkőzéseit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.