Közélet

Deja Vu fesztivállal indul a nyár az Etelka soron

Deja Vu fesztivállal indul a nyár az Etelka soron

2013. március 17., vasárnap
Deja Vu fesztivállal indul a nyár az Etelka soron

Új fesztivállal, régi kedvencekkel indul a szegedi nyár, hirdeti a nyárindítónak beharangozott szegedi Deja Vu fesztivál, a legújabb ilyen jellegű kezdeményezés sajtóanyaga.

Gyakran átéljük a felismerést, hogy egy szituáció ismerősnek tűnik, egy helyzet mintha már megtörtént volna velünk. Az érzést a "déja vu" kifejezés jellemzi leginkább, ami azonban idén nyáron új értelmet nyer, és mostantól Szeged legújabb nyárindító fesztiváljaként várja nosztalgiázásra, kellemes szórakozásra vágyó közönségét június 13-14-15-én. A rendezvény alapötletét az a tény adta, hogy mindenkinek vannak múltbéli jó pillanatai, emlékei, amiket szívesen újraidézne, átélne. Hogy legyen is egy hely, egy esemény, ami ennek teret adhat, megszületett a DEJA VU fesztivál - olvasható a nyárindító rendezvény sajtóközleményében. Mint írják, a fesztiválhangulatot a 80-as, 90-es évek kultikus magyar és külföldi zenekarai fogják megteremteni, azok az előadók, akik egykor kazettákon vagy a tévék képernyőin keresztül „csinálták a fesztivált” - ezúttal élőben mutatják meg, mitől voltak anno ők a legnagyobb kedvencek. "Egy biztos: slágereik minden korosztály számára ismertek, fülbemászó zenéik hallatán mozgásba lendülnek a lábak" - fogalmaz a tájékoztató. Az előzetes program szerint a fesztivál első napján, csütörtökön

Balázs Fecó, Horváth Charlie

és

Somló Tamás

fellépésére lehet számítani, őket pénteken az Exotic frontembere,

Sipos F. Tamás

, majd a "szerelemre született", 8-szoros Év énekesnője,

Zoltán Erika

követi. A nap hazai vonalának zárásaként a

Berkes Gábor, Bogdán Csaba, Kiki, Kisszabó Gábor

és

Tereh István

alkotta ötös, azaz az Első Emelet lép fel, akik 30 éves fennállásukra teszik fel a koronát a pénteki bulival. A szombati zárónapon Dr. Love és csapata, az újraegyesült UFO zenekar, valmint a "magyar Scooterként" is emlegetett Kozmix lép fel. S hogy teljes legyen a déja vu, a Hip Hop Boyz zárja a fesztivált. Ahogy a fentiekből kiderül, a koncertek a múlt hangulatát idézik, a fesztivál egyéb elemei azonban abszolút a mai igényekhez igazodnak. Az Etelka sori sportpálya a rendezvény idejére igényes, a koncertek mellett számos egyéb programmal kecsegtető fesztiválhelyszínné alakul át. A szervezők reményei szerint a Deja VU fesztivál a megfelelő alternatíva azok számára, akik bár fesztiválokon nőttek fel, mégis úgy érzik, a mai könnyűzenei fesztiválok közönségébe már nem tartoznak. Ők igényes, ugyanakkor megfizethető szórakozási lehetőségre készülhetnek - ígéri a sajtóanyag.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.