Közélet

Cambridge kitüntette Szegedet

Cambridge kitüntette Szegedet

2013. március 24., vasárnap
Cambridge kitüntette Szegedet

Cambridge város a legmagasabb rangú kitüntetését - „Honorary Freedom of the City” - adományozta Szegednek - számol be a hírről Botka László polgármester Facebook-oldala.

Mint a polgármester

Facebook-bejegyzésében

írja, szombaton a Cambridge-i városházán

Sheila Stuart

polgármester asszonytól vette át az ezüst tokba helyezett pergamenből készült elismerő iratot, ami idehaza a Díszpolgári címnek felel meg. "A képen Cambridge polgármesterével aláírom a város Díszpolgárainak Nagykönyvét, melyet 1885 óta vezetnek, Szeged azóta a 24. Díszpolgár. Cambridge, mely a világ tudományos központjának számít, csak két várossal alakított ki testvérvárosi kapcsolatot: a németországi Heidelberggel és Szegeddel. Testvérvárosi kapcsolataink az elmúlt években rendkívüli módon bővültek, számos egyetemi, oktatási, művészeti, diák és civil együttműködés jött létre. A két város szövetsége stabil alapokon áll, mert közös értékeinkre: a nyitottságra, a kultúrára és a tudomány fontosságára építettük" - írja

Botka László

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.