Közélet

Bayer Zsolt Szegeden: A hit menti meg a gyűlölködőket is + VIDEÓ, FOTÓK

Bayer Zsolt Szegeden: A hit menti meg a gyűlölködőket is + VIDEÓ, FOTÓK

2013. március 14., csütörtök
Bayer Zsolt Szegeden: A hit menti meg a gyűlölködőket is + VIDEÓ, FOTÓK

„Abban kell hinnünk, amiben az 1848-as honvédek hittek, hogy bármekkora is a túlerő, az igazság velünk van” – jelentette ki Bayer Zsolt publicista a szegedi Fidesz és KDNP ünnepi megemlékezésén, a Klauzál téren.

Ilyenkor, ünnepek alkalmával jó lenne csak forradalmi eseményekről, a márciusi ifjak cselekedeteiről beszélni, az elődök hőstetteit felidézni – kezdte ünnepi beszédét

Gyimesi László

. A Fidesz szegedi elnöke emlékeztetett, 1848-ban összefogott a magyar nemzet a törekvéseit kívülről megakadályozni szándékozók ellen. „Ez ma is így van, a magyar nemzet ma sem hajt fejet azok előtt, akik kintről akarják megmondani, hogy miként éljünk. A magyar nemzet nem hajbókol azoknak, akik értékrend nélkül, olcsó eszmék híveiként kívülről kényszerítik ránk saját nézeteiket” – szögezte le Gyimesi. Hozzátette, igaz százhatvanöt év telt el, de az alapkérdések nem változtak, ma is ragaszkodni kell a valódi alaptörvényhez, a hazai érdeket szolgáló nemzeti bankhoz, mint ahogy ma is az az igazságos, ha a teherviselésből mindenki kiveszi a részét. A márciusi ifjaknak bizonyos tekintetben könnyebb volt a Fidesz helyi elnöke szerint, hiszen tudták, hogy igazuk van, és pontosan tudták, hogy kikkel állnak szemben. „Ma már nem elég csak nézni, látni is kell. Látni kell, hogy ki szolgálja a nemzet érdekeit, és ki az, aki kiszolgálja azt. Látni kell, hogy mi építi az országot, és mi az, ami lebontja azt. Azt is kell nézni és azt is kell látni, hogy ki mit tesz, nemcsak, hogy ki mit mond” – hangsúlyozta Gyimesi László. Kijelentette, meg kell védeni Magyarország érdekeit, s ebben csak magunkra számíthatunk. Nem várható külső segítség, büszkén, felemelt fejjel, egyenes háttal kell járnunk a magunk elő kitűzött utat. „Egy nemzet akkor lehet sikeres,ha van hite, önbizalma és szorgalma. Magyarország jó úton jár” – zárta gondolatait a fideszes politikus. http://www.youtube.com/watch?v=jF_9wRTcrHg

Bayer: áldozatot kell hozni a szabadságért

Ma is háborúban állunk, ezt a világháborút azonban nem fegyverekkel vívják, hanem pénzzel – jelentette ki

Bayer Zsolt

író, újságíró, publicista. Az ünnepség szónoka elmondta, arra a kérdésre nem tudja a választ, hogy van-e olyan ügy, amiért az egész magyar társadalom kész áldozatot hozni. Azt viszont tudja, hogy a társadalom egyik fele képes áldozatot hozni a szabadságért, és azt is hiszi, hogy a társadalom másik fele is képes erre, csak nem tudja, még nem hiszi el. Bayer elmondta, ha már semmink sincs, akkor is tudunk adni két dolgot a hazának: hitet és megértést. „Hit abban, hogy a jövő záloga a jelen megnyerése és a kitartás. Hit abban, hogy ha ezer helyről vágnak, aláznak, kitaszítva és kigúnyolva is mennünk kell tovább a megkezdett úton, mert nincsen másik utunk. Minden más út visszafelé vezet, nem az elmúlt nem nyolc, hanem hatvan évbe” – hangsúlyozta. Bayer Zsolt szerint abban kell hinni, amiben az 1848-as honvédek hittek, hogy „bármekkora is a túlerő, az igazság velünk van”. Az igazság és a jövő a szabadság és a béke. A publicista kijelentette, a hit fogja megmenteni azokat is, akik egyelőre nem képesek hinni, csak gyűlölni. Az ünnepi beszédeket követően többek között a Fidesz, a KDNP helyi szervezete és a POFOSZ helyezett el koszorút a Kossuth-szobornál, továbbá a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.