Közélet

Az idő javul, a hideg marad a hét végén is (FRISSÍTVE)

Az idő javul, a hideg marad a hét végén is (FRISSÍTVE)

2013. március 16., szombat
Az idő javul, a hideg marad a hét végén is (FRISSÍTVE)

Folyamatosan javul az idő: mérséklődik a szél, megszűnnek a hófúvások. Ezzel együtt - bár több lesz a napsütés - hideg időre kell készülni, a leghidegebb órákban helyenként mínusz 15 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra kilenc megyére és Budapestre adott ki citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést hófúvás miatt. E szerint Somogy, Tolna, Fejér, Bács-Kiskun, Veszprém, Komárom-Esztergom, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint a főváros területén szombaton is várható gyenge hófúvás, a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. A meteorológiai szolgálat szombat reggel az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a kisebb hóátfúvások délelőtt a Dunántúl nyugati felén, majd délutánra várhatóan országszerte megszűnnek. Szombaton napközben a Dunától keletre kisebb területen időnkénti havazás még kialakulhat, de ennek során nagyjából maximum 2 centiméternyi friss hó hullhat. Az előrejelzés szerint szombaton az eleinte borult területeken is felszakadozik, csökken a felhőzet. Az ország nagy részén több-kevesebb napsütés várható, számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű. A hőmérséklet kora délután mínusz 1 és plusz 4, késő este mínusz 8 és mínusz 2 Celsius-fok között alakul. Vasárnap napos idő várható, csapadék nem valószínű. A szél viszont a keleti területek kivételével többfelé megerősödhet. A minimumhőmérséklet általában mínusz 12 és mínusz 7 fok között alakul, de egyes szélcsendes, derült, vastag hóval borított tájakon mínusz 15 fok alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között alakul - írta a meteorológiai szolgálat.

Megdőlt a napi országos hidegrekord

Szombatra virradóra Nyírlugoson mínusz 14,2 Celsius-fokot mértek, ezzel megdőlt a napi minimumhőmérsékleti rekord - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t. Mostanáig 1932-ben volt a leghidegebb március 16-án. Akkor Baján mínusz 13 fokot mértek. Az előrejelzés szerint szombaton kora délután mínusz 1 és plusz 4, késő este mínusz 8 és mínusz 2 fok várható. Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között valószínű. A minimumhőmérséklet általában mínusz 12 és mínusz 7 fok között alakul, de egyes szélcsendes, derült, vastag hóval borított tájakon mínusz 15 fok alá is hűlhet a levegő. A jövő héten enyhül az idő, szerdán és csütörtökön már 15 fok is lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.