Bulvár

Álmából ébresztette az idős asszonyt a tolvaj

Álmából ébresztette az idős asszonyt a tolvaj

2013. március 25., hétfő
Álmából ébresztette az idős asszonyt a tolvaj

Elfogta és őrizetbe vette a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság azt a 43 éves férfit, aki egy idős asszony házába ment be éjszaka, hogy onnan pénzt szerezzen.

Csak a 68 éves sértett lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem járt sikerrel

V. György

, amikor március 20-án éjszaka bement a Béla Cigány utca egyik házába. Az idős asszony felébredt a zajokra és kérdőre vonta a férfit, hogy mit keres nála. V. György azt mondta, hogy pénzre van szüksége. Először ezer forintot kért, majd néhány másodperc múlva ötezer forintot követelt. Az ott lakó megőrizte a nyugalmát és közölte a férfival, hogy a pénzét a szomszédban tartja, menjen át vele oda. Az elkövető el is indult, de már nem várta meg, hogy valaki kijöjjön a másik házból. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kiemelten kezeli az idős emberek sérelmére elkövetett bűncselekmények felderítését. A nyomozók a törvényben biztosított valamennyi eszközt igénybe vették annak érdekében, hogy mielőbb kézre kerítsék a férfit. A kitartó nyomozás eredményeként március 24-én látókörükbe került V. György, akit elő is állítottak. A gyanúsított kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta a nyomozóknak, hogy február 8-án egy Rákóczi utcai házba is bement, ahonnan pénztárcát vitt magával, illetve betört az egyik vásárhelyi csárdába, ahonnan gázpalackot lopott el. Kiderült az is, hogy két kerékpárt lovasított meg, az egyiket a Szabadság térről, a másikat pedig a Makói országútról. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.