Gazdaság

Agrárdiplomáciai sikert ért el Magyarország

Agrárdiplomáciai sikert ért el Magyarország

2013. március 6., szerda
Agrárdiplomáciai sikert ért el Magyarország

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség üdvözli a Fidesz-KDNP-kormány agrárdiplomáciai sikerét, amelynek következtében az Európai Unió következő költségvetési időszakában a Magyarországnak járó agrártámogatások mértéke jelentősen megemelkedik.

Stágel Bence

, a szervezet elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és

Harangi Fülöp

, a vidékért munkacsoport vezetője az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában kiemelte: a most következő költségvetési időszakban, 2014-2020 között jelentősen nő a közvetlen kifizetések összege, amely 7 év alatt 500 milliárd forint többletet jelent a gazdáknak, köztük a fiatal gazdáknak. Ez egy rendkívül magas összeg, amely elősegíti, hogy kiegyensúlyozott, megbízható és kiszámítható körülmények között lehessen termelni a jövőben Magyarországon, valamint garanciát jelent az agrárszektor területén a fiatalok bevonására is - állapították meg. A kereszténydemokrata politikusok szerint sikerült az Európai Unióban meglévő versenyhátrányt ledolgozni, Magyarország elérte a nyugat-európai országok agrártámogatási szintjét, és a következő költségvetési időszakban nemcsak több agrártámogatást kap, hanem az esélyegyenlőség elve alapján lehetőség lesz pozíciója megerősítésére is. Óriási esély nyílik arra, hogy a fiatalok számára is vonzó jövőképet nyújtson az agrárium - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.