Közélet

A Víz Világnapja és húsvéti játszóház a Móra-múzeumban

A Víz Világnapja és húsvéti játszóház a Móra-múzeumban

2013. március 20., szerda
A Víz Világnapja és húsvéti játszóház a Móra-múzeumban

Színes programokkal várja a tavaszt és a gyermekeket a Móra Ferenc Múzeum: március 23-án húsvéti játszóházat rendeznek, ahol hagyományos tojásfestésre, textilcsibe-készítésre és közös néptáncra invitálják a kicsiket. Emellett sajtónyilvános múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak a Víz Világnapja alkalmából március 22-én, pénteken 14 órakor a természettudományi állandó kiállításban.

A Móra-múzeum egész évben széleskörű múzeumpedagógiai kínálatot nyújt a pedagógusok és óvodás, iskolás csoportok számára. Idén a Víz Világnapjára tematikus foglalkozással készülnek: egy elsőosztályos iskoláscsoport vesz részt sajtónyilvános biológiai foglalkozáson március 22-én. A múzeumpedagógus a Tiszából és a természettudományi kiállítás akváriumából vett vízmintát elemzi mikroszkóp alatt a gyerekekkel: zöldmoszatokat, csigákat láthatnak majd mozgás közben a diákok. A csoportok mellett az egyénileg érkezőkre is számít a múzeum: március 23-án, szombaton húsvéti játszóházat tartanak a Tornyos Szeged híres város fotókiállítás termében. A közgyűjtemény szakemberei papírvirág- és textilcsibe-készítéssel, hagyományos tojásfestéssel és húsvéti színezőkkel várják a csemetéket 10 és 13 óra között. A résztvevők a kézműveskedés mellett táncra is perdülnek majd: a népviseletbe öltözött múzeumpedagógusok dél-alföldi néptáncokat fognak tanítani élő citeraszó mellett. A biológiai múzeumpedagógiai foglalkozást a Víz Világnapján, március 22-én, pénteken 14 órakor tartják a Móra-múzeum természettudományi állandó kiállításában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.