Sport

A hét utánpótlás-játékosa a SZEOL SC-ben: Schildkraut Krisztián

A hét utánpótlás-játékosa a SZEOL SC-ben: Schildkraut Krisztián

2013. március 28., csütörtök
A hét utánpótlás-játékosa a SZEOL SC-ben: Schildkraut Krisztián

Új sorozatunkban minden héten bemutatunk a SZEOL SC kötelékéből egy játékost, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott az utánpótlás-bajnokságok hétvégi fordulóiban.

Az tavaszi idény negyedik hetében a SZEOL SC U 13/B-s csapatában a „C” csapat ellen 7-0-ra megnyert hétvégi bajnoki mérkőzésen

Schildkraut Krisztián

kiemelkedő teljesítményt nyújtott, négy gólt lőtt.

- Édesapád százszoros válogatott röplabdázó. Elérhető ez a szám futballban is?

- Szerintem elérhető, csak ki kellene jutni hozzá az Európa- és Világbajnokságokra.

- Úgy értettem a kérdést, hogy számodra elérhető-e a válogatottság...

- Remélem, leszek magyar válogatott, ezért mindent meg is teszek.

- Például?

- Sokat, és Bandi bácsi útmutatásai alapján szorgalmasan edzek, igyekszem javítani hiányosságaimon, jelenleg elsősorban az agresszivitásom hiányát, és a rosszabbik lábam (ez a jobb) rúgótechnikájának csiszolását sorolom ide.

- És milyen erények kellenek a sok-sok rúgott gólhoz?

- Csatárként a gyorsaságomat és technikámat jól ki tudom használni. Utóbbi téren a csapattársaim is nagyon jók, így kölcsönösen hozzuk egymást gólhelyzetbe.

Schildkraut Krisztián

Született: Nyíregyháza, 2001. január 25. Háromévesen Kazincbarcikán az oviban kezdett focizni, 2007 óta a Tisza Volán SC, nyár óta a SZEOL SC labdarúgója Iskola: Arany János Ált. Isk. 6/A osztály Edzője: Lednitzky András

- Úgy hírlik, kiváló közösség a tiétek.

- Igen, nagyon szeretjük egymást, jó barátok vagyunk, összetartó a társaság. A jó eredményekhez ez is kell, nemcsak fizikálisan, de fejben is „ott vagyunk”. Ezúttal is jobbulást szeretnék kívánni csapattársamnak,

Budai Bálintnak

, aki kettős törést szenvedett az MTK elleni előkészületi mérkőzésünkön. Nagyon várjuk vissza!

- Milyenek a tanulmányi eredményeid, és kérlek válaszold meg te is a szokásos „mi leszel, ha nagy leszel” kérdést.

- Négyes tanuló vagyok. Nem tudom még, hogy milyen irányban szeretnék továbbtanulni, de szeretnék… Bár kiegyeznék azzal, ha felnőttként is a focival foglalkozhatnék legtöbbet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.