Sport

Vízilabda: péntektől négy szegedivel a Volvo Kupáért

Vízilabda: péntektől négy szegedivel a Volvo Kupáért

2013. február 12., kedd
Vízilabda: péntektől négy szegedivel a Volvo Kupáért

A magyar férfi vízilabda-válogatott múlt hónapban hivatalba lépett szövetségi kapitánya számára jó lehetőséget kínál új játékosok kipróbálására a Kecskeméten péntektől vasárnapig tartó nemzetközi torna, amelyet - hetedik alkalommal - a Volvo Kupáért írtak ki.

Benedek Tibor

- aki január 10-től látja el a három olimpiai arany után a tavaly nyári, londoni ötkarikás játékokon ötödikként végzett együttes szakvezetői tisztét - az esemény alkalmából tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy 18 játékossal készülnek a hétvégi megméretésre, ahol a nemzeti csapat ellenfele a román és a kanadai válogatott, továbbá a magyar juniorválogatott lesz. "Szeretném, ha mindenki vízbe kerülhetne a kupán, az pedig, hogy minél kevesebb találatot kapjunk, fontosabb szakmai cél annál, mint hogy minél több gólt lőjünk például a junioroknak" - fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnokból lett kapitány, akinek utóbbi megjegyzése az ösztönzés egyik sajátos formájának is szólt, a rendezvényen tudniillik az eredményességet külön is díjazzák. A nemzeti csapat keretének a ZF-Eger után az A-Híd Szeged VE jelenlegi bajnoki listavezető, kétszeres magyarkupa-győztes egysége adja a legtöbb játékost, számszerint négyet,

Decker Ádám, Szivós Márton, Török Béla

és

Somogyi Balázs

személyében Nevezetesen - amint azt

Bodrogai Gábor

, a Volvo Autó Hungária ügyvezető igazgatója bejelentette: - a sportági utánpótlást is támogató cég a kecskeméti esemény minden magyar gólja után 70 ezer forintot ajánl fel, s az így befolyt összeget a szövetség tehetséggondozásra fordítja.

Kemény Dénes

, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke - Benedek elődje a kapitányi poszton - felidézte, hogy Debrecenben indult a hetedik esztendeje tartó nemzetközi sorozat, s a tornának Kecskemét második alkalommal lesz a házigazdája. Hozzátette: bízik benne, hogy egyszer majd megint lesz olyan Volvo Kupa, amelyen a világbajnok és az olimpiai bajnok játszik egymással.

Zombor Gábor

, Kecskemét polgármestere annak a reményének adott hangot, hogy az idei torna hozzájárul a magyar válogatott formába hozásához, s további sikereihez, így már az év fő eseményén, a nyári, barcelonai világbajnokságon. Hangsúlyozta továbbá, hogy gyakorlatilag a mostani négyes tornával debütál a tavaly átadott, európai színvonalú városi fedett uszoda.

A magyar férfi vízilabda-válogatott bő kerete:

Kapusok:

Bisztritsányi Dávid (Eger), Decker Attila (Szolnok), Lévai Márton (Szolnok).

Mezőnyjátékosok:

Angyal Dániel (Vasas), Bátori Bence (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Decker Ádám (Szeged), Fülöp Bence (Honvéd), Gór-Nagy Miklós (Eger), Hosnyánszky Norbert (Szolnok), Jansik Dávid (Honvéd), Kis Gábor (Szolnok), Mezei Tamás (Eger), Salamon Ferenc (Eger), Somogyi Balázs (Szeged), Szivós Márton (Szeged), Török Béla (Szeged), Vámos Márton (Vasas).

A 7. Volvo Kupa programja:

péntek:

Románia - Kanada 17.00 Magyarország - Magyar juniorválogatott 19.00

szombat:

Magyar juniorválogatott - Románia 15.00 Magyarország - Kanada 17.00

vasárnap:

Magyar juniorválogatott - Kanada 9.30 Magyarország - Románia 11.30

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.