Bulvár

Utazás: Húsvét Rómában

Utazás: Húsvét Rómában

2013. február 15., péntek
Utazás: Húsvét Rómában

A vatikáni titkos levéltárban sok ezer méter hosszú az a polcrendszer, amin titkos dokumentumokat tartanak. 1300 éve épül az archívum, bőven akadnak megfejtendő rejtvények. Partnerünk, a C&T Hungary Utazási Iroda legújabb ajánlata.

A titkot mérföldben is mérhetik. A Vatikán titkos levéltárában, a Secretumban 52 mérföld, vagyis 83,7 kilométer hosszú azon könyvek sora, amely polcokon és szekrényeken keresztül kanyarog. Roppant mennyiségű elrejtett ismeret, titkos levelezés uralkodókkal, bizalmas jogi anyagok. Töredékük sem hagyhatta el az archívumot eddig. A 8. évszázad óta felhalmozott írásanyag tökéletesen láthatatlan maradt addig, amíg 2009-ben a belga Paul Van den Heuvel, a VdH Books alapítója és tulajdonosa nem publikálta a történelem első beszámolóját a Secretumról. Persze ő is csak éppenhogy megkapargathatta a felszínt, de ez is elegendő volt a Vatikán titkos archívuma című, keménykötéses, gazdagon illusztrált kötethez.

Érdeklődni:

C&T Hungary Utazási Iroda 6720 Szeged Dugonics tér 12. Tel/fax: 62/481-562 mobil: 06/20 48 00 556 www.congresstravel.hu Engedély szám: U-000045 Utazásszervező: UniTravel Eng. szám: U-000663

Úgy tűnhet, hogy a kiadvány megtörte a jeget. 2012-ben egy kiállítás követte, ahová a gyűjtemény 3 kötetét és néhány izgalmas levelet vittek el. A Lux in Arcana, vagyis Fény vetődik a titokra kiállításon a középkori és koraújkori Európa pikáns üzeneteiből is kiteregettek néhányat. A látogatók elolvashatták azt a levelet, amit 83 angol nemesember írt a pápának, kérvén, sürgetvén, hogy VIII. Henrik Aragóniai Katalinnal kötött házasságát bontsa fel. Az aláírók nevei mellett a nemesi pecsétek is szerepelnek. Megtalálhatták azt a levelezést is, amit Krisztina svéd királynő folytatott az 1600-as évek közepén a Vatikánnal. Krisztina lemondott a trónjáról, egyúttal a lutheránus hitről áttért a katolikusra és Rómába költözött. Botrányos élete ellenére Rómában éppen annak az épületnek az egyik szárnyát kapta meg rezidenciaként, ahol ma a Secretumot őrzik. Amikor ő maga meghalt, egyetlen nőként helyezték nyugalomra a Szent Péter-bazilikában. A publikussá tett anyagok között szerepelt még Luther kiátkozásának dokumentuma, levelezés Lincoln elnökkel, sőt, a kanadai ojibwe indiánok levele XIII. Leó pápához is nyilvános. Forrás:

HVG.hu

Indulás

nap/éj

ellátás/utazás

ár

2013.03.29

4/3

Reggeli/Repülő

84 900 Ft

Program:

Európa egyik legromantikusabb pezsgő életű fővárosába invitáljuk Önöket, egy hosszú hétvége eltöltésére. Alapos városnézés és a Vatikán felkeresése mellett egy páratlanul szép kirándulásnak is részese lehet Castel Gandolfoba és a Tivoli kertekhez.

1. nap:

utazás este Rómába, busztranszfer a szállodába.

2. nap:

egész napos gyalogos városnézés helyi idegenvezetővel (fakultatív program). • az ókori Róma nyomában: Forum Romanum (az egykori birodalom központja); Colosseum; Capitolium; Trajanus győzelmi oszlop; Császári diadalívek • a középkori és barokk Róma fénypontjai: Piazza Navona díszkútjai; Pantheon; Trevi-kút; Spanyol lépcső; Angyalvár a Sant. Angelo híddal; Victor Emanuel emlékmű

3. nap:

barangolás Róma környékén (fakultatív), helyi idegenvezetéssel. Castel Gandolfo –a pápa nyári rezidenciája díszkertekkel; Tivoli – Villa d’Este parkja szökőkútjaikkal és Hadrianus villájának romjai. Alternatíva: Rómában egyéni programként: San Giovanni in Laterano reneszánsz katedrális; Villa Borghese, Trartevere negyed.

4. nap:

Vatikán – a katolikus egyház központja. Vezetett (helyi idegenvezető) külön program során bejárjuk a Szent Péter teret és Bazilikát; megtekintjük a Vatikáni Múzeumot (fakultatív) a világhírű Sixtusi Kápolnával (Michelangelo alkotása). Este transzfer a reptérre és utazás haza.

Részvételi díj:

84.900 Ft/fő + 25.900 Ft/fő reptéri és egyéb illetékek

Választható programok:

• egész napos kulturális városnézés helyi vezetővel: 6 900 Ft/fő • egésznapos Tivoli-Castelgandolfo kirándulás., helyi id.vez: 16 900 Ft/fő (min. 14 fő) • Vatikáni Múzeum belépővel, helyi vezetővel: 9 900 Ft/fő • 3 napos Roma Pass: 9 900 Ft/fő

Elhelyezés:

Princess Hotel: 4*-os színvonalas szálloda a nyüzsgő belvárostól távolabb található, jó közlekedési kapcsolata révén a központ viszont könnyen elérhető.

Ellátás:

• 3 büfé reggeli • 2 fakultatív háromfogásos bőséges vacsora: 9 900 Ft/fő a szállodához közeli étteremben

Utazás:

• Menetrendszerinti repülőgéppel • Reptéri transzferek és az egész napos fakultatív kirándulás légkondicionált busszal • Helyi közlekedés metróval, városi buszokkal – külön fizetendő

Idegenvezetés:

helyi, magyar nyelvű idegenvezető érkezéskor, és a fakultatív programokon ROMA PASS ( 3 napos): Az utazáshoz ajánljuk Tisztelt Utasaink figyelmébe, mert jelentős megtakarítást érhető el. A kártya az alábbi lehetőségeket nyújtja: • 3 napra minden helyi közlekedés • az első 2 műemlék ingyenesen látogatható • további belépők 15 % kedvezménnyel vásárolhatók meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.