Bulvár

Utazás: húsvét Londonban

Utazás: húsvét Londonban

2013. február 22., péntek
Utazás: húsvét Londonban

Új világrekordot állítottak fel a legnagyobb panorámafotó kategóriájában egy Londont ábrázoló csodálatos fotóval, amelyet a BT Torony tetejéről készítettek. A kép hihetetlen részletességgel mutatja be Londont 360 fokos, teljes szögben. PArtnerünk, a C&T Hungary Utazási Iroda legújabb ajánlata.

A 320 gigapixeles képet a 360Cities vállalat készítette. A kép 48,640 különböző képkockából áll össze, és négy darab, a legkorszerűbb technikát alkalmazó Canon EOS 7D kamera, EF 400mm f/2.8L IS II USM lencsék és Extender EF 2x III telekonverterek használatával készült. A kamerákat high end Rodeon VR Head ST robot panorámafejek vezérelték, amelyek a németországi Clauss cég gyártmányai. A különálló képeket hetek alatt egyetlen, óriási méretű panorámaképpé komponálták egy magas hatásfokú Celsius R920 munkaállomás segítségével.

Most először kísérleteztek ilyen hatalmas méretű kép létrehozásával. A projekt méretéből fakadóan több hónap munkával járt. Normál felbontásban kinyomtatva a BT Toronyból készült panorámafelvétel 98 méter széles és 24 méter magas volna, majdnem akkora, mint a Buckingham-palota. Összehasonlításképpen, az utolsó panorámaképes kísérlet Londonról 80 gigapixeles volt, és 2010-ben, a Centrepointról készítették.

Ilyen apró részletek is megfigyelhetőek

A képeket az első digitális játékok, a London 2012 rendezvénysorozat végén fotózták. Most arra kérik London lakóit, a turistákat és a fővárosban dolgozókat, hogy osszák meg a fővárosról készült kedvenc képeiket, megörökítve ezzel azt az évet, amelyben London a világ figyelmének középpontjába került.

A projekt számokban

• 320 – a gigapixelek száma a fotón • 48 640 – a különállóan készített képek száma • 3 – a napok száma, amíg az összes kép elkészült • 3 – a hónapok száma, amíg a számítógép a végső eredményre jutott • 60 000 – ennyiszer nagyobb, mint egy iPhone 4 fotó • 98 – ennyi méter hosszú, ha normál felbontásban nyomtatják • 24 – ennyi méter magas, ha normál felbontásban nyomtatják • 29. – ezen az emeleten készültek a fotók a BT Toronyban • 20 – ennyi mérfölddel (több mint 32 km) messzebbre nyúlik a látható horizonttól A panorámafotó a

következő linken

érhető el!

Forrás:

HVG

Húsvét Londonban 5 nap / 4 éj Élő történelem, fényűző paloták és egy megunhatatlan életérzés

Indulás: 2013. 03. 28 . Nap/éj: 5/4 Ellátás: Reggeli Utazás: Repülő Ár: 99. 900 Ft/Fő

Program:

Európa egyik legpatinásabb fővárosa, mint az egykori brit világbirodalom központja, kiemelkedő kultúrával bír, emellett felejthetetlen hangulatot áraszt.

1. nap:

kora reggel repülés London Stansted repülőtérre, transzfer a szállodába. Ezt követően egész napos gyalogos és metrós városnézés idegenvezetővel a régi városmag és a Westminster megismerésével: Parlament (kívülről) és Big Ben; Westminster Abbey; Whitehall; Trafalgar Square (Nelson emlékmű); Hyde Park; St. James’s Palace (kívülről); Covent Garden és környéke;

2. nap:

a City és a Tower városrész megismerése idegenvezetővel: St. Paul’s Katedrális; üzleti negyed; Tower (múzeumok és koronázási ékszerek); délután fakultatív hajós városnézés a Temzéről. Séta a híres Soho-ban, a Picadilly Circus esti fényeiben majd szabadidő.

3. nap:

Fakultatív fél napos buszos városnézés idegenvezetővel (Buckingham Palace; West End; Royal Albert Memorial; Kensington Palace; Oxford Circus; Tower Brigde, stb) Délután tematikus szabadidő és/vagy múzeumlátogatás. Javaslataink: London Eye óriáskerék; London-i parkok; British Muzeum; Madam Tusseaud viaszfigurái; National Gallery; London Museum.

4. nap:

Fakultatív egész napos Dél-Anglia kirándulás: Salisbury –párját ritkító gótikus székesegyház Anglia legmagasabb tornyával, történelmi városmag; Stonhenge –titokzatos neolitikus kőoszlopok; Oxford –ismerkedés a híres egyetemi város ódon kollégiumaival, híres műemlékeivel. Alternatíva: Greenwich műemlékegyüttes (Királyi obszervatórium, Tengerészeti Múzeum, Cutty Sark, stb.) vagy az őrségváltás megtekintése a Buckingham Palota előtt.

5. nap:

Választható program idegenvezetővel: Hampton Court – a VIII. Henrik korabeli királyi palotaegyüttes és díszkertjének megtekintése. (vagy más London látnivalók pl.: Kensington Palace felfedezése). Késő délután busztranszfer a Stansted reptérre, utazás haza.

Részvételi díj:

99 900 Ft/Fő + 25 900 Ft/Fő reptéri és egyéb illetékek

Választhatók:

• Temze hajós városnézés (kb. 30 perc): 3 900 Ft/Fő • Buszos, vezetett városnézés: 9 900 Ft/Fő • Egész napos Dél-Anglia körút: 18 500 Ft /Fő

Elhelyezés:

Színvonalas 3 * -os hotelben, a szálloda kiváló közlekedési kapcsolattal rendelkezik, fürdő/Wc, TV minden szobában: a, St. Giles Hotel Feltham: modern hotel –tágas szobák, saját étterem, 100 m-re a Feltham állomástól, innen az elővárosi vasúttal 25 perc a Temze-parti Waterloo pályaudvar

Ellátás:

• 4 bővített kontinentális reggeli • 3 fakultatív háromfogásos vacsora: 19 900 Ft/Fő

Utazás:

• Ryanair menetrendszerinti járatával • Reptéri transzferek és helyi fakultatív programok komfortos busszal • Helyi közlekedés napijegyekkel (helyszínen vásárolva)

Érdeklődni: C&T Hungary Utazási Iroda

6720 Szeged Dugonics tér 12. Tel/fax: 62/481-562 mobil: 06/20 48 00 556 www.congresstravel.hu Engedély szám: U-000045 Utazásszervező: UniTravel Eng. szám: U-000663

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.